Pridružite se nam! Očaralo vas bi mesto zaljubljencev Verona ter vedno čudovito Gardsko jezero.
2 dni, 153 EUR (polpenzion).

Verona in Gardsko jezero


Dva bisera

Čas potovanja: 2 dni/1 noč

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Padova-Vicenza-Gardsko jezero
Zgodnji jutranji odhod avtobusa proti Postojni in meji na Fernetičih. Nadaljevanje vožnje po italijanskih avtocestah s krajšimi postanki do Padove, enega od središč Benečije. Postanek za ogled romarske cerkve sv. Antona Padovanskega, zgrajene v 13. stoletju, ki je najbolj znana stavba v mestu. Sama cerkev odseva multikulturno arhitekturo v času vitezov. Sprehod do tržnice in univerze. Sledi vožnja do Vicenze, ki jo je preoblikoval znani arhitekt Andrea Palladio. Postanek za ogled zanimivosti: bazilike, gledališča, starih ulic, palač itd. Nadaljevanje vožnje do Gardskega jezera, namestitev v hotelu, večerja, prenočevanje.

2. dan: Sirmione-Verona-Garda-Slovenija
Po zajtrku obisk parka Sigurta in srednjeveškega mesta Sirmione, kjer je nekaj časa živela tudi slovita operna pevka Maria Callas. Tam se nahaja eden najbolje ohranjenih vodnih gradov severne Italije. V stari del mesta boste vstopili skozi edina vrata, ki vodijo v labirint malih ulic in hiš. Pot boste nadaljevali v Verono, kjer bo postanek za ogled zanimivosti mesta, morda najbolj znanega po tragični zgodbi Romea in Julije. Videli boste areno, kjer so krvave boje zamenjale vrhunske operne predstave, trg Bra in Erbe, grobnico družine Scaligeri, Julijin balkon, kjer se še dandanes fotografira množica sodobnih Romeov. V poznih popoldanskih urah povratek mimo Benetk in Postojne proti domu, kamor bo prihod v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 153 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, 1 x polpenzion (večerja, nočitev in zajtrk, namestitev v dvoposteljnih sobah, tuš, wc) v hotelu 3*, vse zunanje oglede, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.