V osrčju Italije, odrezana od morja, leži Umbrija, dežela znana kot zeleno in mistično srce italije. 
3 dni, 348 EUR (polpenzion).

Umbrija


Osrčje Italije

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Gubbio-Perugia
Zgodaj zjutraj odhod avtobusa z zbirnega mesta. Vožnja proti Italiji, mimo Fernetičev in po avtocesti mimo Benetk, Padove in Bologne do odcepa za apeninsko avtocesto. Prihod v Gubbio, mesto umetnosti, ki mu pravijo tudi »umbrijska Siena«. Znamenitosti Gubbia so predvsem stare srednjeveške ulice in zgradbe. Ogledali si boste cerkev sv. Frančiška in spoznali zgodbo o volku. Videli boste Loggio dei Tiratori, Palačo konzulov iz 14. stoletja z zvonikom, ki je danes muzej, v katerem hranijo egubinske tablice z napisi v umbrijskem jeziku, ter Gosposki trg. Povzpeli se boste še do katedrale in vojvodske palače. Rimski teater bo zadnji ogled pred nadaljevanjem poti v Perugio, umbrijsko prestolnico in znano univerzitetno mesto. Namestitev v hotelu, večerja in prenočitev. Po večerji priporočamo obisk kavarn in slaščičarn v centru.

2. dan: Perugia-Assisi-Spoleto-Perugia
Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti: stolnice, fontane Maggiore – vodnjaka, ki sta ga izklesala Nicola in Giovanni Pisano in je eden lepših v Italiji, etruščanskega oboka in mestne palače ter promenade na Corso Vanucci. Obisk čokoladnice Perugina, ogled in pokušina njihovih dobrot ( “poljubčki  Baci” ) Nadaljevanje poti v romarski Assisi, ki ga obdajajo pobočja z vinogradi in oljčnimi nasadi. Ogled bazilike Sv. Frančiška, glavne znamenitosti ljubkega srednjeveškega mesta, v kateri je pokopan Sv. Frančišek. Ogled Minervinega templja, bazilike Sv. Klare in Frančiškove rojstne hiše. Nato se boste odpeljali do Spoleta, morda najlepšega umbrijskega mesta. Ogled znamenite romanske cerkve v mestu S. Eufemia, stolnice in Ponte delle Torri, mogočnega mostu in akvadukta iz 14. stoletja ter Piazza del Mercato. Vrnitev v Perugio, večerja in prenočitev.

3. dan: Perugia-Todi-Orvieto-Slovenija
Po zajtrku boste zapustili Perugio in se odpeljali v bližnje mestece Todi. Ima izjemno lego na visokem hribu nad Tibero. Tja se boste povzpeli kar z žičnico. Obisk sv. Fortunata in ogled romansko-gotske stolnice, trga Piazza del Popolo s priorsko palačo. Sledi ogled Orvieta, ki stoji privzdignjen na vulkanskem griču. Tudi tja se boste povzpeli z žičnico. Uživali boste prekrasen pogled v dolino. Videli boste eno najlepših gotskih katedral v Italiji. Stotine umetnikov jo je gradilo in krasilo več stoletij. V okoliških prijetnih uličicah boste kupili keramiko, čipke ali odlično vino ali pa občudovali gradbeniško spretnost v etruščanskem ali pa renesančnem vodnjaku. Proti domu se boste peljali mimo Firenc in Benetk. Prihod predviden v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je:  348 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestnine, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*/4*, 2 x polpenzion, ogled znamenite čokoladnice in degustacija izdelkov, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

 Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.