Ogled mesta Bergamo. Izlet z ladjo do Borromejskih otokov, ki so znani po botaničnih vrtovih, vilah in zgodovinskih spomenikih. 3 dni, 319 EUR (polpenzion).

Severno italijanska jezera


Prestolnica mode in jezera

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus, vlak

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Bergamo-Jezero Maggiore
Zbirališče potnikov in jutranji odhod avtobusa z zbirnega mesta. Vožnja proti Italiji mimo Sežane, naprej mimo Padove in Benetk do Bergama. To renesančno mesto je bilo nekoč pod okriljem Benetk, kar dokazuje nekaj Markovih levov v centru mesta. Zgornji del mesta je ohranil svojo podobo, medtem ko se je spodnji del mesta »Citta Bassa« v 19. stoletju zelo povečal. Ogledali si boste mestno jedro s stolnico in Starim trgom. Nadaljevanje vožnje proti jezeru Maggiore, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: Stresa-Domodossola-Locarno-Stresa
Po zajtrku panoramski izlet z vlakom do švicarskega Locarna (približno 3 ure vožnje). Med potjo boste občudovali slikovito lombardsko pokrajino. Vožnja z ladjo  po jezeru Maggiore, kjer boste obiskali tudi otok Isola Bella. Otok je bil znamenitost že v času baroka. Mnogo znanih popotnikov, med njimi tudi Alexander Dumas, je potrdilo, da ima otok neponovljiv čar. Popoldne sledi izlet in vožnja  z železnico po atraktivni poti skozi majhne vasi, z krajšimi  postanki do švicarskega Locarna.  Zvečer povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: Jezero Maggiore-Arona-Milano-Slovenija
Zajtrk in vožnja do Arone, kjer si boste ogledali spomenik Karlu Borromejskem, ki je bil tam rojen. Spomenik so mu postavili že v 17. stol. Gleda daleč na jezero Maggiore. V Aroni so našli prazgodovinske ostanke iz 12. stoletja pred našim štetjem. Možno si jih je ogledati v muzeju. Nadaljevanje vožnje do Milana. Središče modnega in gospodarskega dogajanja Italije je nesojeno glavno mesto Italije. Videli boste staro mestno jedro z gotsko katedralo, na katero se je možno tudi povzpeti, gledališče Scala, ki je najbolj znana operna hiša Italije, Secesijsko galerijo in razkošne trgovine. Pozno popoldne vrnitev po avtocesti mimo Vicenze in Padove proti Sloveniji, kamor bo prihod pozno zvečer.

Cena potovanja na osebo je: 319 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, železniški in ladijski prevoz po programu ( panoramska železnica v Locarno, prevoz z ladjico na otok Isola Bella, z vstopnino )  nastanitev v dvoposteljnih sobah v solidnem hotelu 3*, 2 x polpenzion ( večerje in bifejski zajtrki ), slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine,

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.