Podajte se na izlet po »biserih« Toskane. Navdušili vas bodo številni vinogradi, zgodovinska mesteca, samostani na vrhu gričev....3 dni, 288 EUR (polpenzion).

Toskana – zibelka Italije


Toskana, Pisa, Siena in Firence

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Firence-Montecatini Terme
Zgodaj zjutraj zbirališče potnikov in odhod avtobusa.  Vožnja skozi Italijo, mimo Benetk, Firenc do glavnega mesta Toskane – Firenc. Oglede boste pričeli na Piazza del Duomo, kjer so katedrala, Giottov zvonik in krstilnica iz 11. stoletja. Na mestnem trgu Piazza della Signoria si boste ogledali pomembnejše spomenike: Palazzo Vecchio in Loggia dei Lanzi, kjer so razstavljeni kipi znanih florentinskih kiparjev, ter vodnjak. Ogledali si boste še frančiškansko cerkev Santa Croce, kjer je pokopana vrsta slavnih osebnosti, kot so Galileo, Michelangelo, Giberti in Machiavelli. Zraven so zanimive delavnice s prikazom starih obrti. Sprehod čez najstarejši most Ponte Vecchio. Zvečer se boste odpeljali v turistično mesto Montecatini Terme. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: Montecatini Terme-Lucca-Pisa
Zajtrk. Kratka vožnja do Lucce. Postanek za ogled znamenite stolnice Sv. Martina. Mesto samo ima še vedno skorajda pridih srednjeveškega življenja. V celoti ima ohranjeno obzidje, po katerem se boste lahko sprehodili. Privoščili si boste kavo ali sladoled na trgu, kjer je nekoč stal amfiteater, poiskali Puccinijevo rojstno hišo in trg Sv. Mihaela. Nadaljevanje poti v Piso, eno najlepših toskanskih mest. Ogled Trga čudes: izredne arhitektonske harmonije štirih spomenikov, stolnice, krstilnice, poševnega stolpa in pokopališča. Pozno popoldan se boste odpeljali proti Volterri, se nastanili v hotelu, večerjali in prenočili.

3. dan: Volterra-San Gimignano-Siena-Slovenija
Zajtrk in peš ogled mesta Volterra. Najstarejši je etruščanski obok, malo mlajši rimski teater, srednjeveška stolnica in trg Priorjev … Nadaljevanje do San Gimignana. Poselili so ga že v antiki. Sedanja podoba je izrazito srednjeveška. Znani so stolpi, ki jih je bil včasih nekajkrat več.  Zraven boste v galeriji izvedeli, kaj jih je prepričeval odposlanec Firenc – Dante. Nato boste pohiteli v naslednje mesto – Sieno. Za mnoge je najlepše mesto Italije. Prehodili boste stari center: znameniti trg Campo z Gajinim vodnjakom, obiskali Palazzo Pubblico s stolpom Mangia, šli v katedralo in krstilnico. Prosti čas boste dopolnili z obiski kulturnih ustanov ali pokušino toskanskih jedi in nakupi spominkov. Pred temo boste odšli proti domu in se v Slovenijo pripeljali po polnoči.

Cena potovanja na osebo je:  288 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, avtobusne takse za Firence, Lucco, Piso, Volterro, Sieno in San Gimignano, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, 2 x polpenzion, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja  odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih stori

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

 

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.