Vožnja do Trsta, kjer si boste najprej ogledali osrednji trg z znamenitimi palačami; povzpeli se boste na grič nad mestom, kjer stoji cerkev sv. Justa.

FURLANIJA IN REZIJA


1 dan

Čas potovanja: 1 dan

Odhodi: od marca do novembra 2021

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

Jutranji odhod avtobusa z zbirnega mesta, ki ga določi skupina. Vožnja do Trsta, kjer si boste najprej ogledali osrednji trg z znamenitimi palačami; povzpeli se boste na grič nad mestom, kjer stoji cerkev sv. Justa. Od tam je čudovit razgled na mesto. Naslednja točka vaših ogledov bo dvorec Miramare. Izjemna lega, čudovita avtentična notranjost in seveda lepo urejeni parki vas bodo presenetili. V nadaljevanju sledi ogled dvorca Devin. Tudi tam se boste sprehodili po čudovitem parku in notranjosti dvorca ter se razgledali po izjemni okolici. Nadaljevanje do mesta Čedad, sprehod po »Hudičevem mostu« do katedrale in osrednjega trga. Po kratkem postanku sledi nadaljevanje vožnje do Pušlje vasi – Venčona. Izjemno mestece z bogato zgodovino in neponovljivo arhitekturo, obnovljena cerkev in verjetno najlepše staro mestno jedro tega dela Italije. Tudi tam boste imeli nekaj časa za hitro okrepčilo na prijetnem osrednjem trgu. Sledi še vožnja v dolino Rezije vse do Ravence. Sprejel vas bo predsednik kulturnega društva, vas popeljal ob diapozitivih skozi zgodovino kraja in prebivalcev. Seznanili se boste z običaji in navadami ter na koncu še z ljudskimi plesi. Glasba je res nekaj posebnega, ples pa izredno zamotan, a vendar ne tako, da se ga tudi vi ne bi mogli naučiti. Po ogledu njihovega (majhnega) muzeja še sprehod po vasici vse do »križevega pota«, od koder je čudovit razgled po okolici. V bližnji vasici je odlična gostilna, priporočamo tipično večerjo v izjemno prijetnem okolju in seveda, njihovem domačem vinu. Proti domu se boste vračali skozi Trbiž (morda kratek postanek za nakupe). Zadnji del dneva boste namenili ogledu Belopeških jezer, ki ležijo pod mogočnim Mangartom. Še vožnja skozi Kranjsko Goro proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 35 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po opisani poti, slovensko vodenje, organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačilo: vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 110 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 110 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 115 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 115 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 118 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 118 EUR.