Je ena najbolj zanimivih dežel Italije in prav toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika. 
3 dni, 330 EUR (polpenzion).

Toskana in Elba


Toskana in Napoleon

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Siena-San Vincenzo
Zgodnje zbirališče potnikov in odhod avtobusa. Vožnja proti Italiji čez Fernetiče in po avtocesti mimo Benetk, Bologne in Firenc do Siene. Zadnji mesti sta bili večni tekmici. Postanek za ogled mestnih znamenitosti: stolnice, krstilnice, enega najlepših trgov v Italiji, Piazza del Campo. Vožnja po osrednji Toskani do San Vincenza. Kraj je živahno kopališče s čisto vodo in lepo urejeno plažo. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in prenočevanje.

2. dan: San Vincenzo-Elba-San Vincenzo
Po zajtrku vožnja do Piombina. Vkrcanje na trajekt in enourna plovba do Elbe. Po bitki narodov pri Leipzigu (1813) je Napoleon moral abdicirati in izgnali so ga na Elbo. Po 300 dneh je pobegnil. Ogled otoka boste pričeli v mestu Portoferraio, ki je glavno mesto in glavno pristanišče otoka. V mestu je ostalo mnogo Napoleonove zapuščine. Ogledali si boste njegovo hišo, ki je imela tudi majhen vrt in prelep razgled na morje. Nato boste nadaljevali vožnjo z ogledi vzhodnega dela otoka in obiskom rudnika mineralov. Vzorce vam bodo ponudili v nakup. V večernih urah vrnitev s trajektom v Piombino. Večerja in prenočevanje.

3. dan: San Vincenzo-Pisa-Slovenija
Po zajtrku vožnja mimo Livorna do Pise. Mesto je postalo svetovno znano zaradi poševnega stolpa. Na Trgu čudes stojijo stolnica, krstilnica in poševni stolp. Imeli boste daljši postanek za njihov ogled. V kolikor si boste želeli, se lahko povzpnete na stolp ali pa vstopite v stolnico in krstilnico ali počivate na travniku. Popoldan vožnja po avtocesti mimo Firenc in Ferrare proti Sloveniji, s predvidenim prihodom pozno zvečer.

Cena potovanja na osebo je: 330 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, vstopno avtobusno takso v Sieni in Pisi, ladijski prevoz po programu, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, 2 x polpenzion, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.