Kulturni mozaik štirih narodov v srčiki Evrope sobiva umirjeno in brez napetosti. Alpska ikona Heidi, Bondovo dekle Ursula Andess, slovit filozof Rousseau,...3 dni, 347 EUR (polpenzion).

Štiri dežele alpskega sveta


Lienz, Bolzano, Liechtenstein,..

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Lienz-Misurina-Cortina-Bolzano-Merano
Zgodaj zjutraj odhod avtobusa z zbirnega mesta. Vožnja skozi Karavanški predor in naprej mimo Lienza do Dolomitov. Ustavili se boste za ogled jezera Misurina in mondenega gorskega turističnega središča Cortine d’Ampezzo. Nato se boste zapeljali v Bolzano, najpomembnejši kraj v prevladujoče nemško govoreči Južni Tirolski: ogled gotske stolnice. Pot boste nadaljevali do Merana, mirnega, z gorami obdanega zdraviliškega mesta ob reki Adige, ki slovi po svojem gradu, parkih in promenadah. Vožnja do hotela v dolini Vinschgau, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: Vinschgau-Engadin-St. Moritz-Via Mala-Liechtenstein-Feldkirch
Zajtrk. Vožnja po dolini Adige skozi Vinschgau. Prispeli boste do švicarskega Engadina, imenovanega tudi Innov vrt. To je dolina, dolga 90 kilometrov, od izvira Inna do avstrijske meje; ena najlepših alpskih dolin, kjer občudujemo pročelja nenavadnih hiš z zanimivimi ornamenti in napisi, nekakšnimi barvnimi praskankami in pisanicami. To je dolina idiličnih vasic, kot je Zuoz (1.750 m), ki so zgrajene na prisojnih straneh nad cesto. Na obeh straneh doline se vzpenjajo tritisočaki. Verjetno boste poskusili značilno romonško ljudsko jed, »ričetovo župo«. Med slavne in bogate se boste pomešali v mondenem St. Moritzu (San Murezzan po romonško) na višini 1.822 m. Prispeli boste čez 2.284 m visok prelaz Julierpass in si ogledali znano Vio Malo. Vožnja do majhne državice Liechtenstein in sprehod po glavnem mestu Vaduz. Nadaljevali boste v Avstrijo do Feldkircha, se nastanili v hotelu, večerjali in prespali.

3. dan: Feldkirch-Innsbruck-Wattens-Kitzbühel-Slovenija
Zajtrk. Svoje potovanje boste iz dežele Predarlberško nadaljevali na Tirolsko, v glavno mesto Innsbruck. Center je v večini namenjen pešcem in vi si boste ogledali: dvorni park in cerkev, cerkev sv. Jakoba, Zlato strešico … Nato se boste peljali še v Wattens. Swarovski so tam ustvarili muzej, lahko bi rekli kar park kristalov. Po Brixenški dolini se boste odpeljali v turistični Kitzbühl in pogledali skrbno urejeno mesto in strma travnata pobočja, ki so pozimi namenjena smučarjem in tekmovalcem. Čez prelaz Thurn se boste spustili v dolino reke Salzach, nadaljevali skozi predor Felbertauern, mimo Lienza in po dolini Drave in čez mejo do doma, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 347 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine, tunelnine in parkirnine, 2 x polpenzion v hotelu 3*, namestitev v dvoposteljnih sobah, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Italija Švica

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.