Spoznajte Benečijo-spoznajte Terske doline....

Terske doline


od Tarcenta do Čedada

Čas potovanja: 1 dan

Odhod: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

Zgodnji jutranji odhod avtobusa mimo Razdrtega in po avtocesti naprej v Vipavsko dolino, čez mejo in do Gemone del Friuli. Na poti krajši postanek za oddih in jutranjo kavo. Mesto Gemone del Friuli je zelo prizadel potres v sedemdesetih letih. Center mesta so popolnoma obnovili in mu povrnili prvotno podobo. Obiskovalce pritegne cerkev Marijinega vnebovzetja, katere najstarejši deli so že iz 13. stoletja. Zraven sodi mogočen zvonik. Blizu je mestna hiša in vrsta bogatih hiš, ki spominjajo na pomembne trgovske poti v zgodovini kraja. Po ogledu nadaljevanje poti v Tarcento, ki je izhodišče za obisk Terskih dolin. Gorata pokrajina na zahodnem robu Julijskih Alp in slovenske govorice leži v čudovitem okolju s strmimi dolinami in pobočji, na katerih se nahajajo manjše vasice. Ustavili se boste v Bardu, ki je središče Terskih dolin. Možnost ogleda etnološkega muzeja. Sprehod do izvira reke Ter, po kateri se območje imenuje. Tam je še danes prisotna slovenska govorica. Krajša vožnja v Čedad. To staro mesto ob Nadiži je tam najmanj od časa Julija Cezarja, še danes se ponaša z langobardskim obzidjem, zgrajenim v času prodiranja naših slovanskih prednikov v Italijo. Sledi še ogled Landarske jame. Po prihodu iz kraške jame povratek z avtobusom v Slovenijo in proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 75 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po opisani poti, vse cestnine in parkirnine, zunanje oglede po programu, vstopnino v Landarsko jamo, slovensko vodenje, organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačilo: vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.