Spoznajte čudovito Sardinijo-njeno Smaragdno obalo, obalna mesteca, zalive, Neptunove jame,...
Avtobus, 4 dni, 442 EUR (polpenzion).

Sardinija


Biser Sredozemlja

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: ladja, avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Ferrara-Bologna-Livorno-Sardinija
Jutranji odhod avtobusa z dogovorjenega mesta. Vožnja na Primorsko in čez Fernetiče v Italijo, mimo Benetk in Padove. Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, palačo »Diamantov«, katedralo, mestno hišo. Nadaljevali boste pot do Bologne. Postanek pri cerkvi sv. Dominika, nato ogled trga Maggiore, bazilike Sv. Petronija, Notarske palače, Neptunovega vodnjaka, palače kralja Enza in obeh stolpov na trgu Pri Ravenskih vratih. Višji je odprt za obiskovalce in z vrha stolpa je odličen razgled nad Bologno. Seveda bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Vožnja do Livorna, kjer se boste vkrcali na ladjo (štiriposteljne kabine), prenočevanje. Ponoči boste pluli do Sardinije.

2. dan: Sardinija-Smaragdna obala-Palau-St. Teresa di Gallura-Castelsardo-Alghero
Jutranji pristanek in izkrcanje. Ves dan se boste vozili ob obali. Začeli boste s slikovito Smaragdno obalo. Peljali se boste mimo turističnega Porto Rotondo do mesteca Palau, kjer boste obiskali znameniti skalni monolit Capo d’Orso. Nato boste nadaljevali pot do St. Terasa di Gallura, kjer boste videli še eno mojstrovino narave, Capo Testa. Vzdolž obale boste nadaljevali pot do Castelsarda, zanimivega obzidanega srednjeveškega mesteca ob morju, ki se pripenja na strmo obalno skalo. Zvečer vas bo avtobus pripeljal v letoviško mesto Alghero. Mesto ima močan španski pridih, domačini govorijo katalonski dialekt. Nastanili se boste v hotelu, večerjali in prespali.

3. dan: Alghero-Nuragi-grobnice velikanov-Capo Caccia-Olbia
Zajtrk. Ogledali si boste center mesta s stolnico, srednjeveškim obzidjem in trgi. Trgovine in spominke boste pregledali samostojno. Popoldne boste obiskali prazgodovinske Nurage pri Palmaveri in grobnice velikanov pri Anghelu Ruiu. Peljali se boste okoli zaliva Porto Conte v objem neokrnjene narave na rt Capo Caccia, od koder se boste spustili do slikovitih Neptunovih jam. Sledi vožnja po notranjosti otoka. Nenavadno drevje ob poti bodo nasadi hrasta plutovca. Postanek za ogled boste naredili pri cerkvi Trinita di Saccargia. Večerja in sobe za prenočevanje vas bodo čakali v hotelu v Olbii ali okolici.

4. dan:  Sardinija-Olbia-Civitavecchia(ali Piombino)-Slovenija
Zajtrk. Prevoz do trajektnega pristanišča v Olbii. Vkrcanje na ladjo in dnevna plovba po Tirenskem morju do Civitavecchia ali Piombina. Pristanek v popoldanskih urah in avtobusna vožnja proti Sloveniji, kamor boste prišli pozno ponoči.

Cena potovanja na osebo je: 442 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestnine, takse in parkirnine, vstopne avtobusne takse za Lucco in Piso, luške pristojbine, prevoz s sodobno ladjo Livorno-Olbia, nastanitve v štiriposteljnih kabinah, nočna plovba,  plovbo Olbia-Civitavecchia (Piombino) podnevi, namestitev v hotelih turistične kategorije, 2 x polpenzion na Sardiniji in vse zunanje oglede: Lucca, Trg čudes in katedrala v Pisi, na Sardiniji po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba (kabina), dvoposteljna kabina, vstopnine.

Končna cena in program bosta določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.