Tridnevni program z letalom iz Trsta.
569 EUR

Rim z letalom


Večno mesto

Odhodi: od aprila do novembra 2024

ČAS POTOVANJA: 3 dni/2 noči

MINIMALNO ŠT. POTNIKOV: 30

PREVOZ: letalo/avtobus

1.dan: Slovenija–Trst–Rim
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah. Avtobusna vožnja do letališča Ronki pri Trstu in polet v Rim. Po prihodu ogled znamenitosti: mestni predel EUR, bazilika Sv. Pavla izven obzidja in katakombe. Katakombe so dolge več sto kilometrov in so jih najprej uporabljali pogani, nato pa kristjani kot grobišča. Videli boste zanimive primerke starih grafitov, ki izpovedujejo krščansko vero, grške napise in risbe. Po ogledih prevoz do hotela in nastanitev. V popoldanskem času nadaljevanje ogledov: cerkev sv. Petra v verigah in Kolosej, ki je najprepoznavnejši znak Rima. Tam so se bojevali gladiatorji in divje živali. Iz najvišjih nadstropij boste imeli lep razgled na Forum. Kapitol je glavni izmed sedmih gričev. Na njem stoji mestna hiša. Na koncu sledi še ogled cesarskih forumov. Cesarji so hoteli vidne dokaze o svoji moči in so zato gradili forume, katerih mogočni ostanki so vidni še dandanes. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

2.dan: Rim
Po zajtrku sprehod po Rimu. Ogled trga Navona, morda kar najlepšega rimskega trga z znanim vodnjakom štirih rek. Nato se boste sprehodili do trga Rotonda, kjer je antična stavba Panteon, ki je eden najbolje ohranjenih starorimskih spomenikov. Kmalu boste prišli na stisnjen trg z najbolj slavnim vodnjakom Trevi in si s tem, da vanj vržete kovanec, zagotovili vrnitev v večno mesto. Pomembno je, da ga vržete čez ramo. Po kratki hoji do vodnjaka Barcaccio se boste znašli ob vznožju Španskih stopnic. Tam je promenada, na kateri se lahko razkazujete ali opazujete druge. Popoldne prosto za samostojne oglede (predlagamo Angelski grad) ali nakupe. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3.dan: Rim–Vatikan–Trst–Slovenija
Po zajtrku obisk najmanjše neodvisne države Vatikan. Ogledali si boste del bogatih zbirk Vatikanskih muzejev, ki hranijo eno največjih zbirk klasične umetnosti na svetu. Izstopajo pinakoteka, galerija z zemljevidi, Rafaelove stanze in Sikstinska kapela, v kateri boste lahko občudovali Michelangelove freske. Oglede boste nadaljevali na trgu in v baziliki Sv. Petra. Ob jasnem vremenu priporočamo, da se povzpnete na kupolo, ki omogoča lep razgled na Rim in Vatikan. V popoldanskih urah se boste vrnili na letališče in poleteli proti Trstu. Avtobusni prevoz v Slovenijo.

Cena: 569 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom na tržaško letališče in nazaj, prevoz z letališča v Rimu z ogledom mesta, letalski prevoz na relaciji Trst–Rim–Trst, letališke in varnostne takse, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, večerje, vstopnine.

Končna cena in program bosta določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.