Najprej v Lucco, potem na Elbo in zadnji dan z ladjo, ki pluje do slikovite peterice vasic Cinque Terre. Vsaka zase je paša za oči. 3 dni, 362 EUR.

Elba in Cinque Terre


3 dni

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus, ladja, vlak

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Lucca-Pisa Livorno
Zgodaj zjutraj odhod z zbirnega mesta, vožnja proti Italiji in nadaljevanje po avtocesti mimo Benetk, Padove in Bologne, čez Apenine do Lucce. Pred obzidjem boste izstopili in šli pogledat cerkev sv. Mihaela in rojstno hišo skladatelja Giacoma Puccinija, Napoleonov trg, katedralo sv. Martina, Urni stolp in trg Amfiteater, ki je ohranil obliko iz rimskega časa. Manj od 30 km bo do naslednjega cilja. Obiskali boste mesto Pisa. Na Trgu čudes vas bodo počakali Poševni stolp, katedrala, krstilnica in pokopališče. Čas za ogled, po katerem se boste odpeljali do hotela na večerjo in počitek.

2. dan: Livorno-Otok Elba-Livorno
Tudi drugi dan boste po zajtrku odšli na pot zgodaj zjutraj. Pohiteli boste v pristanišče v Piombino. S trajektom boste po dobri uri že na otoku Elbi. Med celodnevnim ogledom boste spoznali pestro zgodovino otoka. Videli boste Portoferraio, ki ga je utrdil Cosimo Medici, Napoleonovo vilo, kjer je Napoleon prebil 300 dni svojega izgnanstva, Porto Azzuro, znan po svojih mineralih. Nekaj časa boste imeli prosto za nakupe in kosilo. S trajektom boste odpluli nazaj na škorenj in se z avtobusom odpeljali do istega hotela kot prejšnji dan. Večerja in prenočevanje.

3. dan: Cinque Terre-Slovenija
Zajtrk. Avtobus vas bo pripeljal do pristanišča v La Spezii. Pot boste nadaljevali z ladjo, ki pluje do slikovite peterice vasic Cinque Terre. Vsaka zase je paša za oči. Dostop je mogoč le z morja in z vlakom, ponekod ni cest. Pluli boste po veličastnem Zalivu poetov, mimo trdnjav in vojaških pomorskih baz ter otokov. Izkrcali se boste v vasici Riomaggiore in peš po »potki zaljubljencev« prišli do Manarole, ki jo največkrat razglašajo za najlepšo. Vzeli si boste čas za ogled, počitek ali pa fotografiranje številnih detajlov. Nadaljevali boste izlet z ladjo mimo Vernazze do Monterosso. Od tam boste nazaj v La Spezio prišli z vlakom. Presedli boste na avtobus, ki vas bo nazaj v Slovenijo pripeljal okoli polnoči.

Cena potovanja na osebo je: 362 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestnine in parkirnine, vstopne avtobusne takse v Lucci in Pisi, parkirnine, 2 x polpenzion v hotelu 3*, dvoposteljne sobe TWC, trajekt na Elbo, vožnjo z ladjico in vlakom v predel Cinque Terre, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.