Košček Toskane in sproščeno potovanje z ladjami in vlakom ob prelepi Ligurski obali 
3 dni, 294 EUR

Cinque Terre


3 dni

Čas potovanja: 3 dni/2 noč

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus, ladja

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Lucca-Pisa-Ligurska obala
Odhod avtobusa z zbirnega mesta zgodaj zjutraj. Vožnja do mejnega prehoda Fernetiči in po avtomobilski cesti mimo Benetk, Padove in Bologne v Lucco. Postanek za ogled znamenite stolnice sv. Martina. Mesto samo ima še vedno skorajda pridih srednjeveškega življenja. V celoti ima ohranjeno obzidje. Privoščili si boste kavo ali sladoled na trgu, kjer je nekoč stal amfiteater. Nadaljevanje poti v Piso, eno najlepših toskanskih mest. Ogled Trga čudes: izredne arhitektonske harmonije štirih spomenikov, stolnice, krstilnice, poševnega stolpa in pokopališča. Pozno popoldne se boste odpravili do hotela na Ligurski obali, blizu Viareggia. Nastanitev, večerja in prenočitev.

2. dan: La Spezia-Cinque Terre-Portovenero
Po zajtrku vožnja do mesteca La Spezia, od koder se boste z ladjo odpeljali na celodnevni izlet v Cinque Terre. Občudovali in obiskali boste slikovite ribiške vasice, stisnjene ob strmo obalo. Ribiški ambient, zanimiva arhitektura, preprosti in prisrčni ljudje vas bodo zadržali, da si boste vzeli čas in poskusili njihovo tipično hrano in jo pospremili s svetovno znanim vinom. Popoldne se boste ob vrnitvi ustavili v še enem biseru Ligurske obale – Portoveneru. Na tem polotoku si boste ogledali gotsko cerkvico iz 13. stoletja. Vrnitev v Lerici in nato vožnja z avtobusom v hotel, večerja in prenočitev.

3. dan: Portofino-Mantova-Slovenija
Po zajtrku vožnja proti severu do imenitnih letoviških krajev Italije. Portofino je ime, ob katerem vsakemu romantiku vztrepeta srce. Rapallo poznate po pogodbi o določitvi mej med Italijo in Kraljevino Srbov, Hrvatov in Slovencev, podpisani 12. novembra 1920. Za obisk teh krajev boste potrebovali barko, ki vas bo popeljala do vseh skritih kotičkov, kjer se boste naužili svežega zraka in odpočili oči ob bujnem sredozemskem rastlinju. Popoldne se boste z avtobusom odpeljali proti Mantovi, majhnem mestu z veliko kulturnozgodovinskimi znamenitostmi. Ogledali si boste Trg Mantegna z renesančno cerkvijo Sv. Andreja, mnoge palače, stolpe in spomenike, nato pa se mimo Verone in Padove vrnili v Slovenijo.

Cena potovanja na osebo je: 294 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestnine in parkirnine, vstopne avtobusne takse v Lucci in Pisi, 2 x polpenzion ( večerje in zajtrki ) , v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, vožnjo z ladjico in vlakom v predel Cinque Terre, ladjico, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.