Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

Izlet v Firence


Zibelka renesanse

Odhodi: od marca do novembra 2024
Čas potovanja: 2 dni/1 noč
Najmanjše število potnikov: 45
Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Firence
Zjutraj odhod modernega turističnega avtobusa proti Primorski, čez mejo na Fernetičih in nato nadaljevanje vožnje po avtocesti v smeri Ferarre in Bologne do Firenc, zibelke renesanse. Mesto velja za enega najlepših biserov zahodnoevropske civilizacije. Oglede boste pričeli na Piazza del Duomo, kjer so katedrala, Giottov zvonik in krstilnica iz 11. stoletja. Na mestnem trgu Piazza della Signoria si boste ogledali pomembnejše spomenike: Palazzo Vecchio, Loggia dei Lanzi, kjer so razstavljeni kipi znanih florentinskih kiparjev, ter vodnjak. Ogledali si boste še frančiškansko cerkev Santa Croce, kjer je pokopana vrsta slavnih osebnosti, kot so Galileo, Michelangelo, Giberti in Machiavelli. Zraven so zanimive delavnice s prikazom starih obrti. Sprehodili se boste čez najstarejši most Ponte Vecchio, kjer male trgovine ponujajo pretežno nakit. Po ogledu boste pot nadaljevali do palače Pitti. Ogledali si boste fasado in dvorišče palače, kjer je nekoč živela družina Medici. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan: Firence-Slovenija
Po zajtrku se boste odpravili na glavni florentinski trg in obiskali galerijo Uffizi. Družina Medici je po osvojitvi Siene potrebovala center, ki bi imel nadzor nad celotno Toskano. Uffizi so bili prvotno uradi, sedaj pa je v 45 dvoranah ena najboljših zbirk slikarstva na svetu. Nudi pregled umetnosti Toskane in celotne Italije, kakor tudi nemških in nizozemskih slikarjev, ter antično kiparsko zbirko. Po ogledu boste imeli prosto popoldne za samostojne oglede, ko boste lahko preverili ponudbo mestnih usnjarjev in modistov ali obiskali Dantejevo, Michelangelovo hišo, muzej Bargello. Pred odhodom se boste odpeljali še na Piazzale Michelangelo, od koder je razkošen razgled na celotne Firence. Zvečer vožnja po apeninski avtocesti proti Bologni in naprej mimo Padove in Benetk proti Sloveniji, kamor je prihod v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 196 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, vstop avtobusa v Firence, nastanitev v hotelu, nočitev z zajtrkom in večerjo, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.

  Vabimo vas v deželo chiantija, na popotovanje med čudežnimi vinskimi griči Toskane, ...3 dni, 318 EUR (polpenzioni, degustacije).
  ena in edina

  Vabimo vas v deželo chiantija, na popotovanje med čudežnimi vinskimi griči Toskane, …3 dni, 318 EUR (polpenzioni, degustacije).