Vabimo vas v deželo chiantija, na popotovanje med čudežnimi vinskimi griči Toskane, ...3 dni, 318 EUR (polpenzioni, degustacije).

Toskana


ena in edina

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Vinci-Lucca-Pisa
Zgodaj zjutraj zbirališče potnikov in odhod avtobusa. Peljali se boste proti Italiji, mimo Benetk, Firenc do kraja Vinci, kjer je najbolj znan muzej Leonarda da Vincija. Za renesančnega genija ni bilo meje med umetniki in izumitelji. Njegovi dosežki sodijo tako na področje znanosti in tehnike kot umetnosti. Vožnja po mehki zeleni pokrajini do Lucce, krajši ogled in naprej do enega najlepših toskanskih mest Pise, kjer bo ogled njenih znamenitosti: Trg čudežev z znamenito stolnico, krstilnico, poševnim stolpom in pokopališčem. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: Pisa-Volterra-San Gimignano-Siena
Po zajtrku vožnja do etruščanske Volterre, kjer si boste ogledali osrednji srednjeveški trg, stolnico, etruščanski obok in etruščanski muzej. Živahni San Gimignano vas bo navdušil s številnimi stolpi. Lahko boste poskusili lokalne izdelke in imeli degustacijo vina v eni od številnih vinskih kleti. Nato se boste zapeljali do Siene, dolgoletne zgodovinske tekmice Firenc. Siena je srednjeveško mesto, kjer si boste ogledali “srce Siene”, trg del Campo, stolnico s slikovitim pročeljem in krstilnico. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

3. dan: Siena-Greve-Chianti-Slovenija
Zajtrk in vožnja po slikoviti toskanski pokrajini med manjšimi vasmi in številnimi vinogradi do kraja Greve v pokrajini Chianti. Tam pridelujejo nekaj najboljših vin tega okoliša. Za znani Chianti je potrebnega, čeprav je to rdeče vino, tudi nekaj belega grozdja. Vsekakor bo obisk ene od vinskih kleti zanimiva in nepozabna izkušnja. Ob vinu vam bo vinogradnik povedal značilnosti poizkušenega vina. Vožnja proti Ljubljani mimo Bologne, Benetk in prihod v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 318 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, avtobusne takse za Lucco, Piso, Volterro, Sieno in San Gimignano, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, 2 x polpenzion, dve degustaciji s prigrizkom, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.