Živahno življenje riminske riviere smo povezali z ogledom miniaturne državice San Marino in raznimi oblikami zabave, ki ta del Italije nudi. 3 dni, 245 EUR (polpenzion).

Rimini in San Marino – 3 dni


Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-San Marino-Rimini
Jutranji odhod avtobusa z dogovorjenega mesta. Vožnja na Primorsko, čez Fernetiče v Italijo in nadaljevanje poti po italijanskih avtocestah mimo Benetk ter Ferrare do San Marina. Silhueta mesta bo dobro vidna že iz avtobusa. S parkirišča boste nadaljevali peš do mestnih znamenitosti: Mestna vrata, Petrova cerkev, vladna palača, cerkev sv. Marina, trdnjave in obzidje. Lahko se boste odločili za obisk katerega od številnih muzejev in galerij ali pa preskusili ponudbo številnih gostilnic in trgovin. Popoldan se boste odpeljali proti obali v mesto Rimini. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: Rimini
Zajtrk. Avtobus vas bo pripeljal povsem v center mesta Rimini. Pogledali si boste Avgustov slavolok in Tiberijev most iz časa rimskega imperija, palačo Malatesta, glavni trg z mestno hišo in vodnjakom, ki ga je občudoval že Leonardo, in Malatestin tempelj, ki je renesančna mojstrovina Albertija. Nadaljevali boste s samostojnimi ogledi v bogati ponudbi trgovin in kulturnih ustanov. Ljubitelji antike ne boste spregledali odličnih mozaikov v »Kirurgovi hiši«. Popoldan se lahko odločite tudi za obisk akvarija ali delfinarija ali pa Italije v miniaturi. Zvečer se lahko sprehodite po centru ali zabavate na kmečkem turizmu ali v diskoteki.

3. dan: Classe-Ravenna-Chioggia-Slovenija
Zajtrk. Nadaljevali boste pot ob obali do obrobja Ravenne v Classe. Ogledali si boste notranjost cerkve Sv. Apolinarija, ki jo krasijo vrhunski bizantinskimi mozaiki. Naslednje izjemne mozaike boste občudovali v centru mesta v baziliki San Vitale in mavzoleju Galle Placidie. Mozaiki v Ravenni so najlepše tovrstne umetnine izven Bizanca. Sprehodili se boste tudi čez mogočni Ljudski trg in do grobnice Danteja Alighierija. Na poti proti domu bo čas za odmor pri samostanu v Pomposi in obisk ribiške Chioggio. Peš boste šli po osrednji ulici Corso del Popolo. Bližnji kanali močno spominjajo na beneške, čeprav se na njih zibljejo gondole pisanih barv. Konec popoldneva boste odšli proti Sloveniji in tja prispeli pozno ponoči.

Cena potovanja na osebo je: 245 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, 2 x polpenzion (večerja, nočitev in zajtrk, namestitev v dvoposteljnih sobah, tuš, wc) v hotelu 3*, vse zunanje oglede, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.