Prelep sredozemski otok z odlično ohranjeno antično dediščino.
Vzpon na Etno..Letalo, 4 dni, 788 EUR (večerje, vstopnine, Etna..)

Sicilija – čarobni otok


Potovanje na Sicilijo, vključene vstopnine

Odhod: pomlad in jesen 2024
Čas potovanja: 4 dni
Čas za prijavo: po dogovoru
MIN. ŠT. POTNIKOV: 35

Program potovanja:

1.dan: LJUBLJANA – TRST – PALERMO – AGRIGENTO
V zgodnjih jutranjih urah zbirališče potnikov in prevoz do tržaškega letališča od koder bo polet letala v Palermo. V dopoldanskih urah pristanek in nato vožnja v Palermo, glavno mesto Sicilije, ki ima status samostojne regije. Najprej bo orientacijski ogled z avtobusom, nato pa boste del ogledov po živahnem starem mestnem jedru opravili peš. Začeli boste pred Katedralo in Normansko palačo in šli potem do trga Pretoria s čudovito fontano in naprej  do trga Bellini s slikovito cerkvijo ‘Martorana’. Po ogledu bo še nekaj časa za kavo, prigrizek, sladoled… lokalov je tam vse polno. V popoldanskih urah najprej vožnja v bližnji Monreale od koder se odpre lep razgled na Palermo. Tu stoji mogočna katedrala iz 12. st, ki so jo zgradili Normani. Sledi vožnja  po zahodnem delu otoka   do Agrigenta, mesta, ki je znano po Dolini templjev iz antičnih časov. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: AGRIGENTO – PIAZZA ARMERINA – CATANIA
Po  zajtrku sledi ogled Doline templjev iz grškega in rimskega obdobja, ki po mnenju mnogih prekašajo podobne templje v sami Grčiji. Tu je nekoč domovalo deset antičnih templjev, ostanke devetih pa je še danes mogoče občudovati. Po ogledu sledi vožnja v notranjost Sicilije do kraja Piazza Armerina, kjer si boste ogledali starorimsko vilo Romana del Casale iz 4. st., ki hrani največjo zbirko rimskih mozaikov na svetu. Kosilo v lokalni restavraciji. Po ogledu vožnja na vzhodno obalo, do Catanie, drugega največjega mesta na Siciliji, ki leži ob vznožju vulkana Etne. Po rušilnem potresu konec 17. st. so ga začeli graditi na novo, tako da v osrednjem mestnem jedru sedaj prevladuje baročna arhitektura. Drugače pa je to živahno študentsko mesto ter pomembno trgovsko in prometno središče. Orientacijskem ogledu bo sledila vožnja v hotel. Večerja in prenočevanje.

3. dan: ETNA – TAORMINA
Po zajtrku izlet na Etno, največji še delujoči vulkan v Evropi. Vzpon z avtobusom do razgledne ploščadi od koder se odpre lep razgled na Jonsko morje. Od tam boste z gondolo in potem z džipi nadaljevali pot do kraterja, kar prav gotovo predstavlja enkratno doživetje. Po ‘spustu’ bo kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne vožnja v Taormino, prijetno, slikovito srednjeveško mesto, ki leži na skalnati planoti 200 metrov nad morjem. Prosto za sprehode in nakupe po simpatičnih ulicah starega mestnega jedra. Po želji ogled grškega amfiteatra. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan: SIRAKUZA – CATANIA – TRST – SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja v Sirakuze, rojstno mesta velikega matematika Arhimeda, v katerem so globoko sled pustili stari Grki. Lepo je ohranjeno grško gledališče, zanimivi so tudi Arhimedova grobnica, okrašena z dvema dorskima stebroma, rimski amfietater, Dionizijevo uho, Artemidine fontane, Arethusin vodnjak… Osrednji pečat mestu danes daje trg Duomo z znamenito katedralo, stoječo na ostankih grškega svetišča. Po ogledih bo še nekaj časa prosto za sprehode po starem delu mesta na otoku Ortigia. Pozno popoldan vožnja na letališče v Catanii in ob 18.50 polet letala preko Rima proti Trstu. Po pristanku letala bo organiziran avtobusni prevoz v Ljubljano, kamor je predviden prihod v poznih  večernih urah.

Cena: 788 EUR

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz iz Ljubljane do tržaškega letališča in nazaj
 • letalski prevoz po programu,
 • vse oglede in prevoze po programu na Siciliji,
 • namestitev v hotelih turistične kategorije 3* na osnovi polpenziona ( večerje in zajtrki )
 • vstopnine (Dolina templjev v Agrigentu, vila Romana del Casale, Arheološki park v Sirakuzi),
 • ogled Etne ( vožnja do razgledne ploščadi )
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • lokalne vodnike,
 • odlično slovensko vodenje,
 • organizacijo in DDV.

Možna doplačila:

 • enoposteljna soba 160 EUR;
 • Končno cena in oblika programa bosta določeni na osnovi časa in kraja odhoda, števila potnikov in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / za skupine Italija

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR
  Vse v ceni potovanja

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR
  veselo druženje, vse v ceni potovanja

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR

  Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR
  Turčija v vsej svoji lepoti

  Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR