Salzburg-mesto s čudovitimi zgradbami in spomini na preteklost; Innsbruck; Bolzano največje mesto na Južnem Tirolskem. 3 dni, 328 EUR, polpenzion

Salzburg in Tirolska


Šarm Salzburga in Tirolske

Čas potovanja:  3 dni/ 2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Minimalno št.potnikov:45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1.   dan: Slovenija-Hallein-Salzburg
V zgodnjih jutranjih urah  odhod avtobusa z mesta, ki ga določi skupina. Vožnja  mimo Beljaka in po Turski cesti do znamenitega rudnika soli v Halleinu, kjer se boste v zaščitnih oblekah z rudarskim vozom popeljali v podzemlje, nato pa se po lesenih toboganih spustili do podzemnega slanega jezera. Po ogledu keltskega naselja se boste odpeljali do Salzburga, rojstnega mesta W. A. Mozarta – velikega genija in umetnika. Staro mestno središče je ujeto med reko Salzach ter hribom Mönhberg z mogočno trdnjavo Hohensalzburg na vrhu. Ogled Mozartovega, Rezidenčnega ter Stolničnega trga, samostana Sv. Petra, stare in nove Festivalne palače ter po postanki ob nakupovalni in živahni Getreidegasse z Mozartovo rojstno hišo. V popoldanskih urah še sprehod po desnem bregu reke Salzach do parka dvorca Mirabell.  Vožnja do hotela, večerja in namestitev.

2. dan: Salzburg-Innsbruck-Briksen-Bolzano
Zajtrk v hotelu. Vožnja do Innsbrucka,  glavnega mesta Tirolske, kjer si boste ogledali „ zlato strešico“, cerkev sv. Jakoba, urni stolp, mestna vrata,…. Nekaj prostega časa in nato vožnja do mesta Briksen (Bressanone).  Zaradi strateške lege ob pomembni poti čez gorski pre­laz Brenner je Briksen gospodarsko cvetel v vseh obdobjih. V renesančno-baročni ško­fijski palači poleg umetniških del in notranje opreme iz različnih dob, ki pričajo o bogastvu škofije, hranijo tudi dve nadvse zanimivi upodobitvi Bleda iz 18. in 19. stoletja. Po ogledu palače, kjer domuje tudi znani muzej jaslic, se bomo ustavili v baročni stolnici s stropno poslikavo Paula Trogerja.  Nadaljevanje vožnje po brennerski avtocesti v smeri Bolzana. Večerja in nočitev.

3. dan: Bolzano-Trento-Slovenija
Po zajtrku vožnja do pokrajinske prestolnice Bolzano (Bozen), ki je hkrati tudi največje mesto na Južnem Tirolskem. Na glavnem trgu si bomo ogledali poznogotsko stolnico z zanimivim zvonikom, ki ga zaznamuje lahkotna kamnita dekoracija. Sledi sprehod skozi slikovito zgodovinsko jedro, za katero so značilne z arkadami obdane ulice. Tam je ob tržnih dneh še danes živahno kot je bilo pred stoletji. Seveda bomo obiskali še Arheološki muzej, kjer zdaj domuje slavni Ötzi. Prek pet tisoč let stara mumija, ki so jo našli zamrznjeno v visokogorju Južne Tirolske, že od odkritja naprej velja za veliko svetovno senzacijo.  Na poti proti jugu se bomo ustavili v Trentu. Po ogledu romanske stolnice lombardskega tipa se bomo pozno popoldne po dolini reke Adiže podali v pokrajino Veneto. Vožnja mimo Verone, Vicenze in Benetk proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 328 EUR

Cena vključuje: avtobusni prevoz po opisani poti, cestne takse, parkirnine in druge pristojbine, 2 x prenočevanje v dvoposteljnih sobah na osnovi polpenziona, vstopnino v rudnik soli, hišo narave v Salzburgu, škofijsko palačo v Briksnu, arheološki muzej v Bolzanu, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, organizacijo, vodenje potovanja in DDV.

Doplačila:  enoposteljna soba

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Avstrija za skupine

  Izlet na Dunaj ter ogled znamenitosti s krožno vožnjo po mestu. že za 145 EUR.
  Sproščena prestolnica

  Izlet na Dunaj ter ogled znamenitosti s krožno vožnjo po mestu. že za 145 EUR.

  Dunaj in dvorec Belvedere, kompleks znanega Hundertwasserja, dunajska opera, Mestni park, Hofburg, Parlament, Mestna hiša, Borza, Urania.
  Izlet na Dunaj

  Dunaj in dvorec Belvedere, kompleks znanega Hundertwasserja, dunajska opera, Mestni park, Hofburg, Parlament, Mestna hiša, Borza, Urania.

  Dvodnevni izlet z ogledom dveh najbolj zanimivih avstrijskih mest. 229 EUR ( všteta večerja ter vstopnini v Schönbrunn in Mozartovo rojstno hišo).
  Dva bisera Avstrije in bogat program z večerjami in vključenimi vstopninami

  Dvodnevni izlet z ogledom dveh najbolj zanimivih avstrijskih mest. 229 EUR ( všteta večerja ter vstopnini v Schönbrunn in Mozartovo rojstno hišo).