Prepustite se vožnji po dolini Vltave do srednjeveškega Češkega Krumlova. Vrnitev po avstrijski 'romantični cesti'.
3 dni, 289 EUR.

Češka in avstrijsko Podonavje


Srednjeveški biseri

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Minimalno št. potnikov: 45

Odhod: od februarja do decembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Linz-Češki Krumlov-Hluboka-Češke Budejovice
Zgodaj zjutraj odhod modernega turističnega avtobusa in vožnja v smeri  Linza. Ogled mestnega jedra in nadaljevanje vožnje proti  Češki. Prestop meje in vožnja po dolini Vltave do Češkega Krumlova, enega bolje ohranjenih srednjeveških mest na Češkem. Ogled mesta in renesančnega gradu, ki je drugi največji grad na Češkem. Sledila bo pokušina piva v stari pivovarni Eggenberg. Nadaljevanje poti proti dvorcu Hluboka na Vltavi. Ogled obsežne graščine, zgrajene v angleškem neotudorskem stilu oz. romantični gotiki. Nato prevoz v Češke Budejovice, kjer na osrednjem trgu stoji Samsonova fontana, na severovzhodu pa se dviga črni stolp, od koder je mogoče občudovati panoramo mesta. Namestitev v hotelu, večerja. Večerni sprehod po glavnem trgu.

2. dan: Češke Budejovice-Trebon-Jindrichov Hradec-Telč
Po zajtrku vožnja proti Trebonu. Postanek v zgodovinskem mestu z lepo ohranjenim obzidjem in bogato zgodovino. Sledi slikovita vožnja v okolje slovitih trebonskih ribnikov do Jindrichovega Hradca. Vožnja do renesančnega Telča, ki leži med številnimi jezerci. Mesto izvira iz srednjega veka in leži na koščku zemlje, ki se dviga nad nizkim močvirnatim svetom. Na glavnem trgu boste videli številne renesančne hiše z okrašenimi fasadami. Ogled obnovljenega mesta in povratek v Budejovice. Večerja in prenočevanje.

3. dan: Češke Budejovice-Wachau-Melk-Mariazell-Slovenija
Po zajtrku vožnja do meje in njen prestop pri kraju Gmünd. Nadaljevanje potovanja skozi Spodnjo Avstrijo do avstrijske Romantične ceste. Peljali se boste skozi sotesko Wachau do zgodovinskega Melka. Ogled enega najpomembnejših baročnih benedektinskih samostanov na svetu. Sledi vožnja mimo St. Pöltna do Mariazella, kjer boste obiskali slovito romarsko središče s slavno Marijino cerkvijo. Nato spust proti Gradcu in povratek v Slovenijo, kamor je prihod predviden v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 289 EUR

Cena vključuje: avtobusni prevoz po opisani poti, stroške vseh gostinskih in hotelskih storitev po sporedu, vstopnine in oglede po sporedu potovanja, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Avstrija Češka za skupine

  Izlet na Dunaj ter ogled znamenitosti s krožno vožnjo po mestu. že za 145 EUR.
  Sproščena prestolnica

  Izlet na Dunaj ter ogled znamenitosti s krožno vožnjo po mestu. že za 145 EUR.

  Dunaj in dvorec Belvedere, kompleks znanega Hundertwasserja, dunajska opera, Mestni park, Hofburg, Parlament, Mestna hiša, Borza, Urania.
  Izlet na Dunaj

  Dunaj in dvorec Belvedere, kompleks znanega Hundertwasserja, dunajska opera, Mestni park, Hofburg, Parlament, Mestna hiša, Borza, Urania.

  Dvodnevni izlet z ogledom dveh najbolj zanimivih avstrijskih mest. 229 EUR ( všteta večerja ter vstopnini v Schönbrunn in Mozartovo rojstno hišo).
  Dva bisera Avstrije in bogat program z večerjami in vključenimi vstopninami

  Dvodnevni izlet z ogledom dveh najbolj zanimivih avstrijskih mest. 229 EUR ( všteta večerja ter vstopnini v Schönbrunn in Mozartovo rojstno hišo).