Poljska prestolnica Varšava in ćudovita pomorjanska Poljska z Malborkom in Torunom, v 4 dneh. Bogata doživetja v središču Poljske ( večerje in vstopnine )

Varšava in pomorjanska Poljska


Burna poljska zgodovina

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Predvideni Odhodi: od marca do decembra 2024

Prevoz:  letalo, avtobus

Program potovanja:

 1.dan: Slovenija-Varšava

Dopoldne transfer na bližnje letališče in polet proti Varšavi.  Po pristanku prvi informativni ogled mesta, nastanitev v dvoposteljnih sobah, večerja  in prenočevanje.

2.dan: Varšava

Zajtrk. Dopoldanski ogled mesta na Visli. Poljska prestolnica ima vrhunsko obnovljene stare zgradbe, občudujemo pa lahko tudi  veliko modernih stavb z najsodobnejšo arhitekturo svetovnih prestolnic.  Pohvali se lahko tudi z odličnim metrojem … Z lokalnim vodnikom boste mesto odkrivali najprej z avtobusom in nato še peš: trg Rynek Starego Miasta, obnovljene palače, trg Zamkowy, kjer dominirata Sigismundov steber in kraljevi grad,  cerkev Sv. križa, cerkev sv. Ane, grad Wilanow…. Ogled muzeja Jana Sobieskega, zmagovalca odločilne bitke s Turki pri Dunaju.  Nekaj prostega časa si boste lahko privoščili v starem mestnem jedru. Povratek v hotel.  Večerja v prijetni restavraciji. Prenočevanje v istem hotelu kot noč prej

3.dan: Varšava-Malbork-Torun-Varšava

Zajtrk. Po sledi celodnevno potepanje po  Pomorjanski Poljski. Vožnja do gradu Malbork. Izjemna velikost gradu, ki kraljuje nad reko Nogat, presune vsakoga. Grad je čudovit primer klasične srednjeveške trdnjave z močnim obrambnim obzidjem, z labirintom bogato opremljenih ter okrašenih večjih in manjših soban, grad je pravzaprav pravo obzidano mesto. V 13. stol. ga je dal zgraditi Nemški viteški red. Po ogledih nadaljevanje poti v smeri Toruna. Toruń, ki leži ob reki Visli, je zgodovinsko eno izmed najpomembnejših poljskih mest (bogato hanzeatsko pristanišče, rojstni kraj Nikolaja Kopernika). Mesto je ohranilo svoj starodavni sijaj, lahko ga imenujemo tudi »gotsko mesto«. Sprehod po starem delu mesta z ogledi: Marijina cerkev, Glavni trg z mestno hišo, cerkev sv. Janeza, Kopernikova rojstna hiša … Proti večeru povratek v Varšavo. Večerja in nočitev v hotelu.

4. Varšava-Slovenija

Zajtrk. Avtobusni prevoz na varšavsko letališče in polet proti Sloveniji. Po pristanku sledi še transfer do kraja odhoda.

Cena potovanja na osebo je:……………………798,00 EUR pri najmanj 30 udeležencih

Cena vključuje:

Transfer do odhodnega letališča  in nazaj, letalski prevoz v Varšavo in nazaj, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze v  Varšavi po programu, zunanje oglede po programu, vstopnina v grad Wilanow-muzej, izlet v Malbork in Torun z vstopninami in lokalnim vodenjem, 2 x polpenzion / večerja-nočitev-bifejski zajtrk, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerja v tipični restavraciji, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje, lokalno vodenje in organizacijo potovanja ter DDV.

Končna cena in program bosta podana na osnovi določitve datuma in kraja odhoda ter števila udeležencev.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / za skupine Poljska

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR
  Vse v ceni potovanja

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR
  veselo druženje, vse v ceni potovanja

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR

  Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR
  Turčija v vsej svoji lepoti

  Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR