Po jutranjem prihodu v Krakov bo sledil ogled mesta, evropskega bisera, kjer se prepletata preteklost in sedanjost.
3 dni, 338 EUR ( večerje, vstopnine )

Krakov in jug Poljske


Veličastni Krakov, mesto kraljev

Čas potovanja: 4 dni/2 noči

Odhodi: od marca do decembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Poljska
Zvečer odhod avtobusa z zbirnega mesta in vožnja mimo Maribora, čez Šentilj, mimo Dunaja in čez Češko proti Krakovu, mestu, ki ga je UNESCO uvrstil med 12 najpomembnejših spomenikov sveta.

2. dan: Krakov
Po jutranjem prihodu v Krakov bo sledil ogled mesta, evropskega bisera, kjer se prepletata preteklost in sedanjost. O nekdanjem blišču ponosne plemiške Poljske pričajo poslopja gotskih cerkva (grajena z rdečo opeko), samostani, dvorci in trgi, ki privabljajo ljubitelje umetnosti z vsega sveta: dvorec Wawel, muzej, univerza, Marijina cerkev, Barbacan. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: Krakov-Oswiecim/Auschwitz-Czestochowa-Jasna gora-Krakov
Po zgodnjem zajtrku celodnevni izlet, najprej v Oswiecim, kjer se je med drugo svetovno vojno nahajalo strahovito koncentracijsko taborišče. Naprej pot v znano romarsko središče Jasno goro, ki slovi že od 14. stoletja. S sliko črne Marije v Pavlinskem samostanu je postalo eden od najbolj obiskanih romarskih krajev na svetu. Viteška, Marijina, razstavne, konferenčne dvorane, kapele, stolpi, zakladnica, orožarna, muzej, postaje križevega pota, obzidje skupaj tvorijo nepozaben arhitekturni spomenik. Vrnitev v Krakov. Značilna večerja v mestu in sprehod po živahnih ulicah mestnega središča. Možnost večerje v tipični restavraciji. Prenočevanje v hotelu.

4. dan: Krakov-Wieliczka-Wadowice-Slovenija
Po zajtrku kratka vožnja do Wieliczke in ogled zanimivega rudnika soli. Tam blizu je tudi rojstni kraj prejšnjega papeža, Wadowice. Ogled rojstne hiše Janeza Pavla II. in farne cerkve. Po ogledu se boste odpeljali proti domu. Vmes krajši postanki. Prihod v nočnih urah.

Cena potovanja na osebo je: 338 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po opisani poti, cestnine in cestne pristojbine, 1 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom v Krakovu, namestitev v dvoposteljnih sobah s kopalnico oz. s prho in WC-jem v hotelu 3*, vse zunanje oglede po programu, vstopnine, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, večerja z glasbo v Krakovu.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / za skupine Poljska

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR
  Vse v ceni potovanja

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR
  veselo druženje, vse v ceni potovanja

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR

  Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR
  Turčija v vsej svoji lepoti

  Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR