Istanbul in stare grške legende o Troji vas vabijo na nepozabno potovanje. 6 dni, 975 EUR

Zahodna Turčija


Od Istanbula in Burse, do legendarne Troje

Odhodi: od marca do novembra 2024
Najmanjše število potnikov: 30

Program potovanja:

1. dan: SLOVENIJA−TURČIJA−ISTANBUL
Dopoldne polet letala proti Istanbulu. Obrok na letalu. Po pristanku na istanbulskem letališču, avtobusni prevoz do hotela in prvi informativni ogled mesta ob Bosporju. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: ISTANBUL
Po zajtrku pričetek ogledov mesta v spremstvu lokalnega vodnika: Modra mošeja, zaradi prevladujoče barve v njenem okrasju, Hipodroma, podzemne cisterne Yerebatan Saray, stadiona ter dvorca otomanskih sultanov – Topkapi. Palačo Topkapi je dal po osvojitvi mesta  postaviti sultan Mehmed II: v razkošnih zgradbah palače so na ogled postavljene muzejske zbirke orožja, porcelana in mnogih drugih dragocenosti ter številnih relikvij, ki so povezane s prerokom Mohamedom. Palača je enkraten kompleks čudovitih dvoran, razkošnih dvorišč, paviljonov, mošej, bazenov in vodnjakov, obdanih z močnim obzidjem. Ogled bomo nadaljevali pri Hagii Sofii, zgrajeni v 6. stoletju pod cesarjem Justinijanom. Nekoč bizantinska cerkev in mošeja je danes preurejena v muzej. Sprehodili se bomo preko zaliva »Zlati rog« do egiptovske tržnice začimb, najlepše mošeje velikega arhitekta Sinana – Rustem paše mošeje.  Večerja v hotelu ali v restavraciji.

3. dan: ISTANBUL−BURSA−MARMORNO MORJE
Zajtrk in avtobusna vožnja skozi evropski Istanbul, čez evro-azijski most, ob Marmornem morju vožnja do Burse – mesta svile. Bursa je bila prestolnica Otomanskega imperija, ko so v današnjem Istanbulu še vladali bizantinski cesarji. Od nekdaj je bilo mesto znano kot termalno kopališče, še danes pa poleg termalnih kopeli mnogi pozimi prihajajo smučat na bližnjo planino Uludag. V Bursi si bomo ogledali grobnice prvih turških sultanov, Veliko mošejo, Zeleno mošejo. Sprehodili se bomo med pisanimi trgovinicami na Koza hanu, kjer se nam ponuja živobarvna svila v vseh možnih odtenkih. In nenazadnje, na bazarju se bomo izgubili med tradicionalno oblečenimi turškimi domačini. Nadaljevanje vožnje ob Marmornem morju, namestitev v hotelu, v turističnem predelu ob morju. Večerja in prenočevaje.

4. dan: MARMORNO MORJE−CANAKKALE−TROJA
Po zajtrku vožnja skozi turistično mesto Canakkale do Troje. Ogled Troje, kjer je že Cezar želel imeti prestolnico rimskega imperija. Antična Troja naj bi bila prizorišče Homerjeve epske pesnitve Iliade. Pozno popoldne povratek v hotel in prosto za individualne dejavnosti, kopanje, sprehode, drobne nakupe … Večerja v hotelu. Nočitev.

5. dan: ISTANBUL
Po zajtrku povratek v Istanbul. Prihod popoldne.  Ladijski izlet po bosporski ožini, ki med seboj loči evropski in azijski del. Z ladjo se boste peljali mimo trdnjave Rumeli Hisar, ki jo je pred zavzetjem Konstantinopla dal zgraditi sultan Fatih Mehmed II. Osvajalec, mimo palač Dolmabahče in Beylerbeyi, bosporskih mostov…Obisk mondenega dela Istanbula na Taksimu. Popoldne prosto za samostojne sprehode in drobne nakupe na največji pokriti tržnici Kapali Čaršiji. Možnost obiska lokala z večerjo, folkloro in trebušnimi plesalkami. Nočitev v hotelu.

6.dan: ISTANBUL−SLOVENIJA
Po zajtrku prosto do odhoda avtobusa na letališče.  Po opravljenih letaliških formalnostih polet letala proti Sloveniji. Obrok na letalu. Pristanek na ljubljanskem letališču je predviden  v večernih urah.


Cena na osebo: od 975 € 

V ceno je vključeno:

 • prevoz z letalom na relaciji Ljubljana-Istanbul-Ljubljana
 • vse letališke takse in dajatve
 • štiri nočitve s samopostrežnim zajtrkom v hotelu turistične kategorije min. 4*
 • 4 x večerje v restavracijah ali hotelu
 • izlet z ladjo po Bosporju,
 • zunanji ogledi,
 • avtobusni prevozi po Turčiji vse dni potovanja
 • kvalitetno slovensko vodenje potovanja, lokalno vodenje in spremstvo vse dni potovanja
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • organizacija in DDV

Dodatna ponudba:

Možna doplačila na kraju samem:

 • enoposteljna soba
 • vstopnine
 • večerja s folkloro in trebušnimi plesalkami

 

Končna cena in oblika programa bosta določeni na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / za skupine Turčija

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR
  Vse v ceni potovanja

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR
  veselo druženje, vse v ceni potovanja

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR

  Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR
  Turčija v vsej svoji lepoti

  Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR