Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR

KAPADOKIJA IN TURŠKA KLASIČNA TURA


Turčija v vsej svoji lepoti

Osnovni podatki o potovanju:
Odhodi: od februarja do decembra 2024

Najmanjše število potnikov: 30

Program potovanja:

1. dan: LJUBLJANA−ISTANBUL−KAYSERI
Polet letala Turkish Airilnes v Istanbul  in naprej do letališča Kayseri. Po opravljenih obmejnih formalnostih  sledi vožnja  v hotel. Večerja in prenočevanje.

2. dan: KAPADOKIJA
Po zajtrku bo cel dan namenjen ogledu izjemno slikovite Kapadokije, ki jo imenujejo tudi Mesečeva pokrajina. Skozi milijone let je narava to pokrajino oblikovala v čudežne oblike. Obiskali boste Goreme – muzej na prostem, kjer boste lahko občudovali samostane in cerkve, ki so vklesani v skale, se srečali z ‘gobjimi dežniki’ v dolini Pasabag ter s ‘pravljičnimi dimniki’ v Dolini menihov. Z vrha naravne trdnjave-gradu Uchisar boste uživali v lepih razgledih in koncu se boste lahko seznanili tudi z veščino tkanja preprog in izdelovanja keramike, s čimer se v tej pokrajini ukvarjajo že stoletja. Večerja in prenočevanje.

3. dan: KAPADOKIJA−DERINKUYU−ASKARAY−KONYA
Zajtrk. Dopoldne si boste ogledali še Derinkuyu, ‘mesto pod zemljo’, ki je služilo kot pribežališče beguncem v različnih obdobjih zgodovine, začenši s skrivanjem pred Perzijci. Naenkrat je to mesto lahko vase sprejelo 20 000 ljudi z živino vred. Po ogledu boste nadaljevali vožnjo proti Konyi, vmes pa se boste ustavili v mestu Aksaray in si ogledali karavanseraj Sultanhani. Popoldne boste prispeli v Konyo, ki velja za pomembno kulturno središče Anatolije. Ogledali si boste muzej/mavzolej Mevlana. Tako se je imenoval sufijski mislec iz 13 st. Njegovi učenci so kasneje ustanovili sekto plešočih dervišev, ki je dejavna še danes. Večerja in prenočevanje.

4. dan: KONYA−PAMUKKALE
Po zajtrku vožnja naprej proti zahodu v Pamukkale. Peljali se boste mimo jezer Beysehir in Egerdir. Vmes bo več postankov. Pamukkale v turškem jeziku pomeni ‘bombažni grad’. Gre za slikovito naravno naravno znamenitost toplih vrelcev in belih teras, ki jih je obliko  vala voda z nanosom mineralov. Na vrhu teras se nahajo ostanki antičnega mesta Hieropolis. Večerja in prenočevanje.

5. dan: PAMUKKALE−EFEZ−DIKLI
Zajtrk in vožnja v Efez, ki velja za enega od najbolj ohranjenih mest antičnega sveta. V 1.st je imelo mesto več kot 200.000 prebivalvcev. Ogledali si boste gledališče, knjižnico, kopališče, ostanke templja boginje Artemide – enega od sedmih čudes starega sveta. Mesto ima velik pomen tudi v krščanskem svetu. Po ogledu vožnja v Dikli. Večerja in prenočevanje.

6. dan: DIKLI−PERGAMON(BERGAMA)−BURSA
Po zajtrku boste ta dan nadaljevali z ogledom zanimivost iz antičnih časov. Nahajali se boste že na skrajnem zahodu Turčije, kjer so stari Grki ustanavljali svoja mesta in so jih kasneje prevzeli Rimljani. Obiskali boste ostanke antičnega mesta Pergamon, ki stoji nedaleč od modernega mesta Bergame. Zelo pomemben je Asklepijev tempelj (Asklepij-bog zdravja). V tem mestu je v rimskih časih deloval znameniti zdravnik Galen. Ogledali si boste tudi akropolo, gledališče in Zevsov oltar. Vožnjo boste nadaljevali proti ‘prestolnici svile’, Bursi. Vmes bo postanek v Nikeji, nekoč pomembnem kraju krščanstva, kjer so se odvijali koncili. Tu si boste ogledali cerkev sv. Sofije iz 6.stoletja. Po prihodu v Burso si boste ogledali ‘Zeleno’ mošejo iz 15.st. Večerja in prenočevanje.

7. dan: BURSA−ISTANBUL
Po zajtrku odhod v Istanbul. Po prihodu sledi ogled mestnih zanimivosti.  Videli boste nekdanjo cerkev Hagijo Sofijo (gradil cesar Justinijan v 6. st., bizantinska cerkev vse do 15. st., kasneje mošeja in danes muzej) in Modro mošejo. (17. st.), dvorec otomanskih sultanov Topkapi (nekdaj rezidenca danes muzej – zakladnica, orožarna, porcelan) in Hipodrom, cisterno Yerebatan (stari, veličastni podzemni zbiralnik vode). Večerja in prenočevanje.

8. dan: ISTANBUL−LJUBLJANA
Po zajtrku se lahko  sprehodite do znamenite Kapali čaršije z več kot 4000 trgovinicami, obiščete Egipčanski bazar–bazar začimb ali se podate na mini križarjenje po Bosporju ter si čudoviti Istanbul ogledate še z vodne perspektive. Dopoldne lahko namenite tudi barantanju ob kavi ali čaju na bazarjih ali se podate v lepo urejene evropske trgovine. Popoldan prevoz na letališče in direktni polet v Ljubljano ali. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana je predviden v večernih urah.


Odhod: od februarja do decembra 2024

Cena na osebo: od 1.155 EUR 

V ceno je vključeno:

 • letalski prevoz (Turkish Airlines) po programu z vključenimi letališkimi taksami
 • vse prevoze in oglede po programu
 • stroški turških voznikov
 • 7 nočitev v dvoposteljni sobi v hotelih 4* z zajtrkom in večerjo
 • lokalnega vodnika vse dni potovanja
 • slovensko vodenje
 • Coris zavarovanje z asistenco in organizacijo potovanja

Program je pripravljen za zaključene skupine. Končna oblika in  cena bosta določeni po določitvi datuma in kraja odhoda. Program lahko prilagodimo željam zaključene skupine na osnovi dogovora pred prijavo.


Dodatna ponudba:

Možna doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba – 350 € ob prijavi
 • vstopnine

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / za skupine Turčija

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR
  Vse v ceni potovanja

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR
  veselo druženje, vse v ceni potovanja

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR

  Poljska prestolnica Varšava in ćudovita pomorjanska Poljska z Malborkom in Torunom, v 4 dneh. Bogata doživetja v središču Poljske ( večerje in vstopnine )
  Burna poljska zgodovina

  Poljska prestolnica Varšava in ćudovita pomorjanska Poljska z Malborkom in Torunom, v 4 dneh. Bogata doživetja v središču Poljske ( večerje in vstopnine )