Avtobusno potovanje po južnih mestih Češke. Ogledali si boste Telč, Jindrichov Hradec, Trebon, Češke Budjejovice in grad Hluboka. 2 dni, 215 EUR (polpenzion, vstopnine).

Zgodovinska mesta južne Češke


Dežela impresivne arhitekture, vključene vstopnine

Čas potovanja: 2 dni/1 noč

Minimalno št. potnikov: 45

Odhod: od februarja do decembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Telč-Jindrichov Hradec-Trebon-Češke Budejovice
Zgodaj zjutraj odhod modernega turističnega avtobusa z zbirnega mesta. Vožnja skozi Avstrijo mimo Dunaja in na Češko, mimo Znojma do Telča, dobro ohranjenega renesančnega mesteca pod zaščito UNESCA. Ogled glavnega trga z obnovljenimi zgradbami in gradu. Nadaljevanje poti v Jindrichov Hradec. Po postanku in ogledu kratka vožnja do Trebona. Postanek v centru mesta z lepo ohranjenim obzidjem in bogato zgodovino. Ogled notranjosti gradu, ki je bil najprej v lasti družine Rožmberkov, nato družine Schwarzenbergov. Grad ima mnogo dvorišč in opremljenih sob, v katerih so pomembni zgodovinski arhivi ter muzej ribištva. Končni cilj prvega dne bo urejeno mesto Češke Budejovice z dobro ohranjenim mestnim trgom. Namestitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: Češke Budejovice-Hluboka-Slovenija
Zajtrk. Dopoldan ogled znamenitega mestnega trga s Samsonovo fontano in črnim stolpom na severovzhodu, od koder lahko občudujete panoramo mesta. Odhod v Hluboko, ki je za Hradčani najbolj obiskan grad v državi in ga primerjajo z angleškim windsorskim gradom. Zgrajen je na skalah, ki se dvigajo nad Vltavo. Ogled razkošno opremljene notranjosti. Poleg portretov, steklenih predmetov, porcelana in orožja je v njem tudi mnogo tapiserij. Skozi zimski vrt je prehod do jahalne šole, ki zdaj služi kot južnočeška umetnostna galerija. Popoldan odhod proti domovini, prihod v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 215 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in cestne pristojbine, 1 x polpenzion v Čeških Budejovicah, namestitev v dvoposteljnih sobah s kopalnico oz. s prho in WC-jem v hotelu 3*, vse oglede po programu, vstopnine v Hluboki in Trebonu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja,kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Češka za skupine

  Redkokatera evropska država je ohranila tako zelo bogato umetnostno dediščino v podobi gradov in dvorcev, kot jo je Češka. 2 dni, 215 EUR (polpenzion, vstopnine).
  Impresivna dediščina starih mest z vključenimi vstopninami

  Redkokatera evropska država je ohranila tako zelo bogato umetnostno dediščino v podobi gradov in dvorcev, kot jo je Češka. 2 dni, 215 EUR (polpenzion, vstopnine).

  Tridnevno potovanje na Češko s posebnim poudarkom na obisku Prage.
268 EUR
  Češka po dolgem in počez

  Tridnevno potovanje na Češko s posebnim poudarkom na obisku Prage.
  268 EUR

  V Pragi se boste najprej odpravili v Hradčane... ne bo vam ušlo tudi mini križarjenje po Vltavi. 2 dni, 229 EUR.
  Praga še z druge perspektive

  V Pragi se boste najprej odpravili v Hradčane… ne bo vam ušlo tudi mini križarjenje po Vltavi. 2 dni, 229 EUR.