Na štiridnevnem potovanju po Moravski si boste ogledali skoraj deset čudovitih gradov. 235 EUR (večerje in vstopnine).

Moravski gradovi


Slikoviti gradovi Moravske

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Minimalno št. potnikov: 45

Odhod: od februarja do decembra 2022

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Vranov Nad Dyji-Telč
Zgodaj zjutraj odhod modernega turističnega avtobusa z zbirnega mesta. Med vožnjo boste imeli krajše postanke in postanek za kosilo. V kraju Vranov nad Dyji si boste ogledali baročni grad, ki je bil nekoč del obrambne črte na južni meji Moravske. Grad je svojo današnjo podobo dobil šele v 19. stoletju, ko je bil skoraj v celoti obnovljen. Po ogledu se boste odpeljali v renesančni Telč. Namestitev v hotelu. Sprehodili se boste po glavnem trgu z renesančnimi zgradbami in si ogledali grad. Večerja v hotelu. Po večerji se boste lahko sami sprehodili po slikovitem mestecu.

2. dan: Telč-Jaromerice-Namešt’ nad Oslavou-Pernstejn-Brno
Po zajtrku ogled baročnega gradu v kraju Jaromerice, ki prekriva mestni trg. Mogočno dvorišče dopolnjujeta ovalna cerkev in vrt, kjer je še zaznati francoski vpliv. Nazadnje je bil grad v lasti družine Kaunitz. Po ogledu se boste odpeljali na kosilo in nato v kraj Námešt’ nad Oslavou. Ogled gradu z bogato biblioteko, ki je bodo veseli vsi ljubitelji knjig. Oglede boste zaključili v kraju Pernstejn, kjer je mogočna utrdba, ki se dviga med borovimi gozdovi. Jedro gradu je okrogli stolp iz 13. stoletja, ki mu je vsaka nadaljnja generacija nekaj dozidala. Tako je nastala stavba nepravilne oblike in z nenavadno notranjostjo. Vožnja do hotela, namestitev in večerja. Po večerji krajši sprehod po mestu.

3. dan: Brno-Slavkov-Milotice-Breclav
Po zajtrku si boste ogledali Brno. To staro mesto v srcu Moravske uspešno združuje živahno mešanico zgodovinskega okolja s sodobnim življenjskim slogom. Nad mestom se dviga srednjeveška trdnjava Špilberk, ki je kasneje služila kot zapor in je ena glavnih mestnih znamenitosti. Videli boste stolnico iz 14. stoletja in mestno središče. Pot boste nadaljevali v kraj Slavkov/Austerlitz. Ogledali si boste grad grofov Kaunitz. Grad je skoraj v celoti dostopen javnosti. V sklopu gradu je tudi park, kjer se prepletata tako francoski kakor angleški tip vrtov. Po ogledu prosto za kosilo. Po kosilu si boste ogledali spomenik v spomin na bitko treh cesarjev (Napoleonova bitka pri Slavkovu/Austerlitzu). V Miloticah si boste ogledali baročni grad, v katerem je ohranjeno pohištvo iz časov baroka in renesanse. Ob gradu je lep francoski park. Vožnja do hotela, nastanitev in večerja.

4. dan: Breclav-Valtice-Mikulov-Slovenija
Po zajtrku vožnja v Valtice. Peljali se boste po vinski cesti in se, če boste tako želeli, ustavili na vinski pokušini. V Valticah si boste ogledali baročni grad s parkom. Prosto za kosilo in sprehod po mestu. Popoldne boste pot nadaljevali po vinski cesti do kraja Mikulov, ki je bil nekoč pomembno židovsko mesto. Še danes ima prelepe hiše iz časa renesanse in velik grad. Postanek in povratek proti Sloveniji, kamor je predviden prihod za pozne večerne ure.

Cena potovanja po osebi je: 235 EUR

Cena vključuje: avtobusni prevoz na opisani poti, stroške vseh gostinskih in hotelskih storitev po sporedu, vstopnine in oglede po sporedu potovanja, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / za skupine Češka

  Poljska prestolnica Varšava in ćudovita pomorjanska Poljska z Malborkom in Torunom, v 4 dneh. Bogata doživetja v središču Poljske.
  Burna poljska zgodovina

  Poljska prestolnica Varšava in ćudovita pomorjanska Poljska z Malborkom in Torunom, v 4 dneh. Bogata doživetja v središču Poljske.

  Ogledali si boste Atene, preročišče v Delfih,
gledališče v Epidavru, Korintski prekop....
  zibelka evropske civilizacije

  Ogledali si boste Atene, preročišče v Delfih,
  gledališče v Epidavru, Korintski prekop….

  Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 185 EUR.
  Krk – Goli otok – Sv. Grgur

  Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 185 EUR.