Zagreb, danes glavno mesto sosednje Hrvaške, slavonska prestolnica Osijek ter zoološki rezervat "Kopački Rit"...
2 dni, 133 EUR (večerja, vstopnine).

ZAGREB IN SLAVONIJA


Zagreb in Slavonija

Čas potovanja: 2 dni/ 1 noč

Odhodi: od februarja do novembra 2020

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan:  Slovenija–Zagreb–Đakovo–Osijek
V jutranjih urah zbor na mestu, ki ga določi skupina in odhod. Med potjo jutranji postanek za kavo. Vožnja do hrvaške prestolnice Zagreb, kjer se bomo sprehodili po spodnjem in gornjem mestu. Sprehod bomo pričeli na Trgu bana Jelačića, kjer bomo slišali legendo o imenu mesta Zagreb. Po Jurišićevi ulici bomo prispeli na Trg Hrvaških velikanov, kjer bomo videli borzno hišo, Narodno banko. Mimo Doma hrvaških likovnih umetnikov, ki je delo znanega hrvaškega kiparja Ivana Meštrovića, se bomo  počasi povzpeli na Kapiteljski grič, kjer dominira zagrebška katedrala. Čez Krvavi most se bomo podali na Markov trg, sredi katerega se nahaja cerkev Svetega Marka iz 13. stoletja. Na cerkveni strehi se zrcalijo grbi Hrvaške, Dalmacije in Slavonije na desni strani pa grb mesta Zagreba. Grbe so postavili pri prenovi cerkve konec 19. stoletja. Nekaj prostega časa za sprehod po mestnem jedru. Sledi vožnja po slavonski avtocesti do Đakova. Sprehod po mestu in ogled veličastne katedrale J.J. Strossmayerja, ki jo nekateri uvrščajo med  najlepše cerkve med Benetkami in Carigradom. Vožnja do okolice Osijeka in namestitev v hotelu. Zvečer tipična večerja v Čardi in zabava ob zvokih tamburašev.

2. dan:  Osijek-Kopački Rit-Slovenija
Zajtrk v hotelu in ogled “slavonske prestolnice”, mesta, ki je bil skozi stoletja križišče pomembnih poti iz Podravja v Podonavje. Ogled starega mestnega jedra z ostanki trdnjave; danes so ohranjena samo tako imenovana Vodna vrata. Sprehod do stolnice, čez Trg Sv. Trojice na trg Jurja Križanića. Po končanem ogledu nekaj prostega časa. Vožnja v bližnji Nacionalni park Kopački rit. Del parka je pod posebno zaščito proglašen za zoološki rezervat. Močvirje slovi tudi po raznolikem rastlinju. Za začetek je predvidena projekcija dokumentarnega filma o naravnem parku v sprejemnem centru, nato krajši sprehod, potem pa še vožnja z ladjo po kanalih in ogled čudovite narave, številnih ptic, možnost fotografiranja,… Po ogledu možnost kosila v restavraciji Kormoran v središču parka, kjer pripravljajo najboljši “čobanac” v Baranji. Vožnja z ladijco po parku. Sledi vožnja z vmesnimi postanki proti domu, kamor bomo predvidoma prispeli v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 133 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, 1 x nočitev z zajtrkom v Osijeku, tipična večerja z glasbo, ogled in vožnja z ladjico po narodnem parku Kopački Rit, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba,riziko odpovedi, dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / za skupine Hrvaška

  Spoznajte zanimivo zgodovino treh skandinavskih prestolnic. Doživite in spoznajte tri dragulje v skandinavski kroni: prestolnice z zanimivo preteklostjo ...
  Odhod: 16. 8. 2020 / 6 dni/ letalo

  Spoznajte zanimivo zgodovino treh skandinavskih prestolnic. Doživite in spoznajte tri dragulje v skandinavski kroni: prestolnice z zanimivo preteklostjo …

  Bruselj in drugi lepi kraji Belgije - Gent, Brugge... Letalo, 3 dni, 525 EUR.

  Bruselj in drugi lepi kraji Belgije – Gent, Brugge… Letalo, 3 dni, 525 EUR.

  Kraljevo mesto, ki navduši vsakogar. Letalo, 4 dni, 520 EUR

  Kraljevo mesto, ki navduši vsakogar. Letalo, 4 dni, 520 EUR