Zagreb, danes glavno mesto sosednje Hrvaške, slavonska prestolnica Osijek ter zoološki rezervat "Kopački Rit"...
2 dni, 238 EUR (večerja, vstopnine).

Zagreb in Slavonija


Zagreb in Slavonija

Čas potovanja: 2 dni/ 1 noč

Odhodi: od februarja do novembra 2024

Minimalno št. potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan:  Slovenija–Zagreb–Đakovo–Osijek
V jutranjih urah zbor na mestu, ki ga določi skupina in odhod. Vožnja do hrvaške prestolnice Zagreb, kjer se bomo sprehodili po Trgu bana Jelačića in slišali legendo o imenu mesta Zagreb. Po Jurišićevi ulici bomo prispeli na Trg Hrvaških velikanov. do  Borzne hiše.  Mimo Doma hrvaških likovnih umetnikov, ki je delo znanega hrvaškega kiparja Ivana Meštrovića, se bomo  počasi povzpeli na Kapiteljski grič, kjer dominira zagrebška katedrala. Čez Krvavi most se bomo podali na Markov trg, sredi katerega se nahaja cerkev Svetega Marka iz 13. stoletja. Na cerkveni strehi se zrcalijo grbi Hrvaške, Dalmacije in Slavonije in grb mesta Zagreba. Nekaj prostega časa za sprehod po mestnem jedru in nato še skok do Đakova, kjer bomo videli veličastno katedralo J.J. Strossmayerja, ki jo uvrščajo med  najlepše cerkve med Benetkami in Carigradom. Namestitev v hotelu. Zvečer tipična večerja v Čardi in zabava ob zvokih tamburašev.

2. dan:  Osijek-Kopački Rit-Slovenija
Zajtrk v hotelu in ogled “slavonske prestolnice”, mesta, ki je bil skozi stoletja križišče pomembnih poti iz Podravja v Podonavje. Ogled starega mestnega jedra z ostanki trdnjave; danes so ohranjena samo tako imenovana Vodna vrata. Sprehod do stolnice, čez Trg Sv. Trojice na trg Jurja Križanića. Po končanem ogledu nekaj prostega časa. Vožnja v bližnji Nacionalni park Kopački rit. Del parka je pod posebno zaščito proglašen za zoološki rezervat. Močvirje slovi tudi po raznolikem rastlinju. Za začetek je predvidena projekcija dokumentarnega filma o naravnem parku v sprejemnem centru, nato krajši sprehod, potem pa še vožnja z ladjo po kanalih in ogled čudovite narave, številnih ptic, možnost fotografiranja,… Po ogledu možnost kosila v restavraciji Kormoran v središču parka, kjer pripravljajo najboljši “čobanac” v Baranji. Vožnja z ladijco po parku. Sledi vožnja z vmesnimi postanki proti domu, kamor bomo predvidoma prispeli v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 238 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, 1 x nočitev z zajtrkom v Osijeku, tipična večerja, ogled in vožnja z ladjico po narodnem parku Kopački Rit, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba,riziko odpovedi, dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / za skupine Hrvaška

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR
  Vse v ceni potovanja

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR
  veselo druženje, vse v ceni potovanja

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR

  Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR
  Turčija v vsej svoji lepoti

  Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR