Obiščite Kvarner, uživajte ob odlični kulinariki in prijetnem druženju, ter se s turistično ladjo podajte na raziskovanje otokov Sv. Grgur in Goli otok. Že od 210 EUR.

ČUDOVITI KVARNER


Krk – Goli otok – Sv. Grgur, razgiban in bogat program

Najmanjše število potnikov: 45

Odhodi: od marca do novembra 2024

Program potovanja:

1.dan: SLOVENIJA – REKA – KRK

V jutranjih urah odhod turističnega avtobusa v smeri   in Reke. Na poti krajši postanek za jutranjo kavo. Po prestopu hrvaške meje vožnja preko mostu na drugi največji hrvaški otok Krk. Sledi ogled mesta Krk in njegovega starega zgodovinskega jedra. Mesto je osnovalo starodavno ljudstvo Liburnov, kasneje so ga naseljevali stari Grki in Rimljani. Iz rimskih časov so ohranjeni ostanki term, obzidja, mozaikov in delov stavb iz srednjega veka pa romanska katedrala, zgrajena v začetku 12. stoletja, na ostankih starokrščanske bazilike iz 5. – 6. stoletja. kvadratni obrambni stolp iz 12. Stoletja in deli obzidja iz 15 stoletja. Popoldne obisk mesteca Vrbnik in veselo druženje ob degustaciji dobrega vina v vinski kleti.  Pozno popoldan vožnja do hotela, namestitev v dvoposteljnih sobah in večerja. Po večerji možnost zabave in nočitev.

2.dan: KRK – KRIŽARJENJE – GOLI OTOK  – KRK – SLOVENIJA

Zajtrk.  V tipični konobi si bomo vzeli čas za kavo. Vkrcanje na ladjico, pozdrav kapitana in dobrodošlica z domačo kapljico. ter vožnja ob obali Stare Baške, in proti otoku Sv. Grgur. Vožnja naprej proti Golem otoku, ki je znan po tem, da je Tito ta otok spremenil v zelo strogi zapor. V času SR Hrvaške so v zapor pošiljali v glavnem politične zapornike, kasneje pa so zapirali tudi ljudi, ki so zakrivili kazniva dejanja (tatvine, umore, …), včasih pa so zaprli tudi mladoletne prestopnike. Zapor je prenehal z delom leta 1988, leto kasneje pa so ga zapustili in zaprli. Danes Goli otok obiskujejo turisti in pastirji z Raba, ki včasih pripeljejo ovce na pašo. Ogled Golega otoka v spremstvu lokalnega vodnika, traja do 3 ure.  Kosilo.  Popoldan še možnost kopanja in povratek na Krk, prestop na avtobus, vožnja proti Sloveniji in nadaljevanje poti s krajšim postankom proti domu. Prihod je predviden za pozne večerne ali nočne ure.

Cena potovanja po osebi je: 210,00 EUR

V ceno potovanja so všteti sledeči stroški:  prevoz s turističnim avtobusom, stroški voznikov, cestnin in mostnin, namestitev v solidnem hotelu turistične kategorije na Krku ( najmanj *** ) v dvoposteljnih sobah, na osnovi nočitve  z bifejskim zajtrkom in večerjo, turistična taksa, degustacija vin s prigrizkom in ogled kleti, vožnja z ladjico po Kvarnerskem zalivu, obisk Golega otoka pod strokovnim vodstvom, osnovna pijača na ladji, kosilo med križarjenjem ( mesni ali ribji menu, po predhodnem dogovoru ), ogledi po programu, vse vstopnine po programu, organizacija, slovensko vodstvo potovanja, lokalno vodstvo, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Končno ceno bomo določili na osnovi števila udeležencev, kraja odhoda, morebitnih dodatnih storitev in datuma odhoda.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / za skupine Hrvaška

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR
  Vse v ceni potovanja

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR
  veselo druženje, vse v ceni potovanja

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR

  Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR
  Turčija v vsej svoji lepoti

  Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR