Popotovanje po zgodovinskih mestih Albanije. Tirana, Drač, Berat in Kruja. 
Letalo, 4 dni, od 595 EUR.

Utrinki Albanije


Skrite lepote Balkana

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Minimalni št. potnikov: 30

Odhod: od marca do novembra 2024

Prevoz: letalo, avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Tirana
Polet letala prot Tirani in po ureditvi vstopnih formalnostih avtobusna vožnja v mesto, ki vas bo očaralo. Na eni strani moderne zgradbe in trgovski centri, na drugi strani v pisane barve in z različnimi motivi poslikane stare stavbe, ki so jim tako skrili toga in siva pročelja.  Ogled najpomembnejših znamenitosti: Skenderbegov trg, mošeja Ethem Bega, urni stolp, zgradba Centralnega komiteja, Skenderbegov spomenik, Narodni muzej, bivši mavzolej Enverja Hoxhe – danes Kulturni center. Nastanitev v hotelu in večerja v eni izmed odličnih lokalnih restavracij.  Lahko boste doživeli tudi neverjeten nočni utrip mesta. Trgovine, mondeni lokali in bari so odprti dolgo v noč. Nočitev.

2. dan: Kruja-Drač
Po zajtrku vožnja do Kruje, starodavne prestolnice, kjer je muzej slovitega Skenderbega. Mesto se ponaša tudi s starim bazarjem, ki je prava paša za oči. Po želji kosilo v lokalni restavraciji. Popoldan vožnja do bližnjega mesta Drač, ki je pravzaprav že kar predmestje Tirane in največje pristaniško mesto na območju nekdanje grške kolonije Epidamnos oziroma poznejšega Dyrrachiona. V mestu so ostanki amfiteatra in bizantinskega obzidja, vredna ogleda pa je tudi Fatihova mošeja iz 15. stoletja. Nastanitev v hotelu in nekaj prostega časa. Zvečer večerja v eni izmed restavracij. Nočitev v hotelu.

3. dan: Berat-Tirana
Po zajtrku vožnja do lepo ohranjenega srednjeveškega mesta Berat, ki mu pravijo tudi »mesto tisočerih oken«. Mesto je pravzaprav v celoti muzej in velja za enega najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji. Ogled znamenitosti: trdnjava, muzej Onufri (nekdanja katedrala, v kateri je danes urejen muzej, ki je posvečen enemu najslavnejših albanskih slikarjev iz 16. stoletja). Po želji kosilo v lokalni restavraciji -mesto slovi po odličnih domačih specialitetah. Zvečer vrnitev v Tirano in večerja v eni izmed lokalnih restavracij. Nočitev.

4. dan: Tirana-Slovenija
Po zajtrku prosto dopoldne v mestu, ki ga boste pošteno vzljubili. Morda si boste ogledali notranjost mošeje bega Ethema ali Historični muzej, največji albanski muzej, kjer boste lahko zaokrožili in povezali vse, kar boste doživeli v teh nekaj dneh. Popoldan prevoz na letališče in polet proti Ljubljani ali enemu od bližnjih letališč.

Cena potovanja na osebo je: 595 EUR

Cena vključuje: letalski prevoz, letališko, varnostno pristojbina in doplačilo za gorivo, avtobusne prevoze in zunanje oglede po programu (vstopnine so proti doplačilu, vendar so minimalne), nastanitev v hotelih 3/4* na osnovi nočitev z zajtrki, večerje v lokalnih restavracijah, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena in program bosta določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Albanija za skupine

  Preživite vikend v Albaniji. Ogled bogatih arheoloških ostankov in spomenikov. Že od 495 EUR.
  izlet v deželo orlov

  Preživite vikend v Albaniji. Ogled bogatih arheoloških ostankov in spomenikov. Že od 495 EUR.

  Petdnevno potovanje z letalom, kjer si boste ogledali Budvo, Skadar, Drač, Tirano, Dubrovnik...
Od 673 EUR.
  Dve čudoviti deželi, dva jezika, dve kulturi

  Petdnevno potovanje z letalom, kjer si boste ogledali Budvo, Skadar, Drač, Tirano, Dubrovnik…
  Od 673 EUR.