Petdnevno potovanje z letalom, kjer si boste ogledali Budvo, Skadar, Drač, Tirano in še mnogo drugega. 
Od 532 EUR.

ALBANIJA IN ČRNA GORA


Dve deželi, dva jezika, dve kulturi

Čas potovanja: 5 dni/4 noči

Minimalno št. potnikov: 30

Odhodi: od marca do novembra 2020

Prevoz: letalo

Program potovanja:

1. dan: Ljubljana-Zagreb-Dubrovnik-Budva
Dopoldan odhod avtobusa iz dogovorjenega kraja proti letališču Pleso v Zagrebu. Po prihodu na letališče prijava na polet letala Croatia Airlines Zagreb-Dubrovnik. Po pristanku na letališču Ćilipi v popoldanskem času vožnja proti črnogorskemu primorju in prve informacije o Črni gori. Na poti postanek v Herceg Novem, mestu mimoz in karnevalov. Sprehod po starem mestnem jedru in ogled Sahat Kule ter Kanli Kule. Nadaljevanje poti do Kamenarov in nato čez Boko Kotorsko, enem najlepših zalivov sveta, do Budve, »metropole« črnogorskega turizma. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan: Budva-Shkodra (Skadar)-Durres (Drač)
Zgodaj zjutraj odhod proti Albaniji mimo Petrovca in Starega Bara do črnogorsko-albanske meje. Po carinskih formalnostih nadaljevanje vožnje do Shkodra (Skadra), najstarejšega albanskega mesta z bogato zgodovino še iz časov ilirskih ljudstev, ko je bilo središče Ilirskega kraljestva. Mesto se razprostira ob Skadarskem jezeru, ki leži na meji med Črno goro in Albanijo. Posebnost Shkodra je veličastna trdnjava Rozafa, na skalni vzpetini nad mestom. Ogled trdnjave s prekrasnim pogledom na Skadarsko jezero in reki Drini ter Buna. Po ogledu vožnja do Durresa (Drača), drugega največjega albanskega mesta in glavnega pristanišča Albanije. Mesto so osnovali korintski Grki l. 627 pr. n. št. in ga poimenovali Epidamnus. Postalo je pomembno trgovsko središče na trgovski poti Via Egnatia, ki je povezovala Rim in Bizanc. Posebnost mesta je največji amfiteater iz 2. stoletja. Ogled amfiteatra in redkih stenskih mozaikov »lepote Durresa« ter zanimivega arheološkega muzeja. Po ogledu prevoz do »Plazh Durres«, turističnega predela ob 6 km dolgi peščeni plaži. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

3. dan: Durres (Drač)-Apollonia-Tirana
Po zajtrku odhod proti Apolloniji, pomembnemu arheološkemu mestu, ki so ga osnovali korintski Grki l. 588 pr. n. št. Ogled ostankov starodavnega mesta, ki je bilo svobodno mesto zaradi skupnega boja z Julijem Cezarjem proti Pompejem. Mesto se je razvilo v cvetočo kulturno in umetniško središče, dokler ga ni poplavila reka. Popoldan vožnja proti glavnemu mestu Albanije, Tirani, ki je glavno mesto že od leta 1920. Po prihodu ogled glavnih mestnih znamenitosti: Skenderbegov trg, stolp z uro, zgradba centralnega komiteja, Skenderbegov spomenik, narodni muzej, kulturni center in mošeja Ethen Bega. Prevoz do hotela in namestitev. Večerja in nočitev.

4. dan: Tirana-Kruju-Shkodra-Budva
Zajtrk in vožnja do bližnjega mesta Kruju, ki se razprostira na pobočju vzpetine Sari Salltiku. Kruju je bilo glavno mesto Albanije v 15. stol. Mesto je bilo tesno povezano z narodnim herojem Skenderbegom, ki se je 25 let uspešno bojeval proti Turkom in s tem ubranil evropsko civilizacijo pred turškimi grožnjami. Ogled Skenderbegovega muzeja, ki se nahaja v veličastni trdnjavi na skalnem pobočju. Na poti do trdnjave sprehod po starem bazarju z bogato izbiro spominkov in izdelkov domače obrti. Popoldan povratek proti Črni gori mimo Shkodre, Starega Bara in Petrovca do Budve. Namestitev v hotelu in večerja ter nočitev. Zvečer priporočamo sprehod po živahnem starem mestnem jedru Budve s številnimi kavarnami in lokali.

5. dan: Budva-Dubrovnik-Ljubljana
Po zajtrku ogled Budve, starega mestnega jedra s citadelo, kaštelom sv. Marije, cerkvijo sv. Ivana in cerkvijo Sv. trojice. Možnost sprehoda po obzidju, od koder se ponuja zanimiv panoramski pogled na budvansko riviero in otok Sv. Nikola. Popoldan prevoz na letališče Ćilipi in prijava na polet letala Croatia Airlines Dubrovnik-Zagreb. Po pristanku letala prevoz z avtobusom do doma, kamor je predviden prihod v večernih urah.

 

Cena potovanja na osebo je: 532 EUR

Cena vključuje: avtobusne transferje iz Slovenije in nazaj, letališke pristojbine, letalski prevoz Zagreb-Dubrovnik-Zagreb, prevoze s sodobnim avtobusom po Črni gori in Albaniji, oglede po Albaniji z lokalnim vodnikom, vstopnine, namestitev v hotelih 3*/ 4* v dvoposteljni sobi, zajtrke, večerje, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Albanija za skupine Črna Gora

  Preživite vikend v Albaniji. Ogled bogatih arheoloških ostankov in spomenikov. Že od 398 EUR.
  Dežela orlov in nasprotij

  Preživite vikend v Albaniji. Ogled bogatih arheoloških ostankov in spomenikov. Že od 398 EUR.

  Popotovanje po zgodovinskih mestih Albanije. Tirana, Drač, Berat in Kruja. 
Letalo, 4 dni, od 468 EUR.

  Popotovanje po zgodovinskih mestih Albanije. Tirana, Drač, Berat in Kruja.
  Letalo, 4 dni, od 468 EUR.