Petdnevno potovanje z letalom, kjer si boste ogledali Budvo, Skadar, Drač, Tirano, Dubrovnik...
Od 673 EUR.

Albanija in Črna Gora


Dve čudoviti deželi, dva jezika, dve kulturi

Čas potovanja: 5 dni/4 noči

Minimalno št. potnikov: 30

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: letalo

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Zagreb-Dubrovnik-Budva
Odhod avtobusa iz dogovorjenega kraja proti letališču Pleso v Zagrebu. Polet letala proti Dubrovniku. Po pristanku  vožnja proti črnogorskemu primorju. Na poti postanek v Herceg Novem, mestu mimoz in karnevalov. Sprehod po mestnem jedru in ogled Sahat Kule ter Kanli Kule. Nadaljevanje poti do Kamenarov in nato čez Boko Kotorsko, enem najlepših zalivov sveta, do Budve, »metropole« črnogorskega turizma. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan: Budva-Shkodra (Skadar)-Durres (Drač)
Zgodaj zjutraj odhod proti Albaniji mimo Starega Bara, do črnogorsko-albanske meje. Nadaljevanje vožnje do Shkodra (Skadra), najstarejšega albanskega mesta z bogato zgodovino še iz časov ilirskih ljudstev, ko je bilo središče Ilirskega kraljestva. Mesto se razprostira ob Skadarskem jezeru, ki leži na meji med Črno goro in Albanijo. Posebnost Shkodra je veličastna trdnjava Rozafa, na skalni vzpetini nad mestom. Ogled trdnjave s prekrasnim pogledom na Skadarsko jezero in reki Drini ter Buna. Po ogledu vožnja do Durresa (Drača), drugega največjega albanskega mesta in glavnega pristanišča Albanije. Mesto so osnovali korintski Grki l. 627 pr. n. št. in ga poimenovali Epidamnus.  Posebnost mesta je največji amfiteater iz 2. stoletja. Ogled amfiteatra in redkih stenskih mozaikov »lepote Durresa« ter zanimivega arheološkega muzeja. Po ogledu prevoz do »Plazh Durres«, turističnega predela ob 6 km dolgi peščeni plaži. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

3. dan: Durres (Drač)-Apollonia-Tirana
Po zajtrku odhod proti Apolloniji, pomembnemu arheološkemu mestu, ki so ga osnovali korintski Grki l. 588 pr. n. št. Ogled ostankov starodavnega mesta, ki je bilo svobodno mesto zaradi skupnega boja z Julijem Cezarjem proti Pompejem. Mesto se je razvilo v cvetočo kulturno in umetniško središče, dokler ga ni poplavila reka. Popoldan vožnja proti glavnemu mestu Albanije, Tirani, ki je glavno mesto že od leta 1920. Po prihodu ogled glavnih mestnih znamenitosti: Skenderbegov trg, stolp z uro, zgradba centralnega komiteja, Skenderbegov spomenik, narodni muzej, kulturni center in mošeja Ethen Bega. Prevoz do hotela in namestitev. Večerja in nočitev.

4. dan: Tirana-Kruju-Shkodra-Budva
Zajtrk in vožnja do bližnjega mesta Kruju, ki se razprostira na pobočju vzpetine Sari Salltiku. Kruju je bilo glavno mesto Albanije v 15. stol. Mesto je bilo tesno povezano z narodnim herojem Skenderbegom, ki se je 25 let uspešno bojeval proti Turkom. Ogled Skenderbegovega muzeja, ki se nahaja v veličastni trdnjavi na skalnem pobočju. Na poti do trdnjave sprehod po starem bazarju z bogato izbiro spominkov in izdelkov domače obrti. Popoldan povratek proti Črni gori mimo Shkodre, Starega Bara in Petrovca do Budve. Namestitev v hotelu in večerja ter nočitev. Zvečer priporočamo sprehod po živahnem starem mestnem jedru Budve s številnimi kavarnami in lokali.

5. dan: Budva-Dubrovnik-Slovenija
Po zajtrku ogled Budve, starega mestnega jedra s citadelo, kaštelom sv. Marije, cerkvijo sv. Ivana in cerkvijo Sv. trojice. Možnost sprehoda po obzidju, od koder se ponuja zanimiv panoramski pogled na budvansko riviero in otok Sv. Nikola. Popoldan prevoz na letališče Ćilipi in polet letala proti Zagrebu. Po pristanku letala prevoz z avtobusom do doma, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 673 EUR

Cena vključuje: avtobusne transferje iz Slovenije na letališče Pleso pri Zagrebu in nazaj, letališke pristojbine, letalski prevoz Zagreb-Dubrovnik-Zagreb, prevoze s sodobnim avtobusom po Črni gori in Albaniji, oglede po Albaniji z lokalnim vodnikom, vstopnine, namestitev v hotelih 3*/ 4* v dvoposteljni sobi, zajtrke, večerje, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena in program bosta določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Albanija Črna Gora za skupine

  Preživite vikend v Albaniji. Ogled bogatih arheoloških ostankov in spomenikov. Že od 495 EUR.
  izlet v deželo orlov

  Preživite vikend v Albaniji. Ogled bogatih arheoloških ostankov in spomenikov. Že od 495 EUR.

  Popotovanje po zgodovinskih mestih Albanije. Tirana, Drač, Berat in Kruja. 
Letalo, 4 dni, od 595 EUR.
  Skrite lepote Balkana

  Popotovanje po zgodovinskih mestih Albanije. Tirana, Drač, Berat in Kruja.
  Letalo, 4 dni, od 595 EUR.