Varšava, Poljska prestolnica je lepše kot kdajkoli prej. Vredno ogleda. Potovanje priporočamo za večje in manjše skupine (večerje, vstopnine)

Varšava


Mesto, ki zopet sije v vsej svoji veličini

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi od marca do novembra 2024

Prevoz:  letalo, avtobus

 Program potovanja:

1.dan:Ljubljana-letališče-Varšava / večerja nočitev

Dopoldne odhod turističnega  avtobusa do enega od bližnjih letališč ( Zagreb, Ljubljana, Budimpešta ali Dunaj ) in polet  letala v smeri Varšave. Po pristanku avtobusni transfer in prvi krožni ogled prestolnice Poljske. Namestitev in večerja v hotelu. Zvečer po želji sprehod po starem mestnem jedru. Nočitev v hotelu.

2.dan: Varšava

Zajtrk. Celodnevni ogled mesta na Visli. Sedanja poljska prestolnica ponuja  vrhunsko obnovljene stare zgradbe in veliko sodobne arhitekture. Staro mestno jedro je v zadnjih desetletjih doživelo popolno rekonstrukcijo. Tako lahko med  sprehodom občudujemo čudovite zgradbe, stare  palače, urejena sprehajališča in parke. Pod zemljo je moderna podzemna železnice. Z lokalnim vodnikom boste odkrivali mesto najprej z avtobusom in nato še peš. Trg Rynek Starego Miasta z obnovljenimi palačami je najbolj živahen, podobno je na trgu Zamkowy, kjer dominirata Sigismundov steber in kraljevi grad. Baročni spomeniki so cerkev Sv. križa, cerkev sv. Ane in grad Wilanow, ki je poljski posnemovalec Versaillesa. Poljaki so znani po živahnih festivalih in raznovrstnih lokalih. Večerja bo  v tipični restavraciji. Nočitev v hotelu.

3.dan: Varšava-Wilanow

Zajrk. Krajši izlet  do čudovitega kompleksa kraljeve palače Wilanow. Baročna palača Jana Sobieskega, velikega zmagovalca odločilne bitke s Turki pri Dunaju, leži v neposredni bližini Varšave. Obkrožajo jo prekrasen park, glavna stavba, muzej Jana III Sobieskega… Po postanku vožnja v mesto,  najprej si bomo ogledali novi del s futurističnimi nebotičniki, posebej zanimiva pa je tudi najožja zgradba na svetu. Nahaja se med dvema nebotičnikoma, široka pa je le med 70 in 120 cm. Prosto za drobne nakupe, samostojne oglede in sprehode. Večerja v hotelu. Nočitev.

4.dan: Varšava-Slovenija

Zajtrk v hotelu.  Prosto za manjše nakupe ali oglede in nato prevoz na varšavsko letališče ter polet letala proti enemu od bližnjih letališč. Po pristanku prevoz s turističnim avtobusom v kraj odhoda.

Cena potovanja na osebo je:…………………..722,00 EUR pri najmanj  30 udeležencih

Cena vključuje:

letalski prevoz v Varšavo in nazaj ( bližnja letališča ), letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz do odhodnih letališč v obe smeri, avtobusne prevoze v  Varšavi po programu, zunanje oglede po programu, 2 x polpenzion / večerja-nočitev-bifejski zajtrk, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerja v tipični restavraciji, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje, lokalno vodenje, organizacijo potovanja ter DDV.

Končno ceno bomo določili glede na datum in kraj odhoda ter števila potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / za skupine Poljska

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR
  Vse v ceni potovanja

  Bogata zgodovina, neskončna modrina morja in prijazni ljudje, 990 EUR

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR
  veselo druženje, vse v ceni potovanja

  Bogato potovanje: Banja Luka,Trapisti, Pivovarna in etno vasi, 265 EUR

  Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR
  Turčija v vsej svoji lepoti

  Turčija v vsej svoji lepoti. Spoznajte Kapadokijo, ki vas bo očarala s svojimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. 8 dni, od 1155 EUR