Ogledali si boste Atene, preročišče v Delfih,
gledališče v Epidavru, Korintski prekop....

KLASIČNA GRČIJA Z LETALOM


4 dni, odhod v septembru

Osnovni podatki o potovanju:
Datumi odhodov: 16.9.2021
Čas potovanja: 4 dni
Prevoz: Letalo

Program potovanja:

1. dan: SLOVENIJA – ATENE – DELFE/ večerja, nočitev
Zbor potnikov na bližnjem letališču in polet proti Atenam. Po prihodu na atensko letališče vožnja proti severnemu delu atiškega polotoka, mimo Teb proti gorstvu Parnas, kjer se, v skalnate stene vklesano, nahaja slavno antično preročišče DelfI. Pred več kot 2.500 leti so se v Delfi, sveto mesto v osrednji Grčiji zgrinjali romarji iz vse Grčije in tudi iz drugih dežel. Upali so, da bodo v najslavnejšem preročišču antičnega sveta dobili odgovore na svoja vprašanja. Ogled arheološkega središča in nastanitev.

2. dan: DELFI – KORINTSKI ZALIV–MIKENE – TOLO/ zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja skozi največje nasade oljk do pristaniškega mesteca Itea in dalje ob obali korintskega zaliva do znamenitega mostu Rio Antirrio, ki so ga zgradili v čast Olimpijskih iger leta 2004 in predstavlja enega največjih arhitekturnih dosežkov 21. stoletja. Nadaljevanje poti do Miken. Ogled starega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Atrejeve grobnice, Akropole.. Mikenam pravimo tudi zibelka evropske civilizacije. Vožnja v Tolo, obmorsko letovišče. Nastanitev.

3. dan: LOUTRAKI – EPIDAUROS – KORINT – ATENE/ zajtrk, (tradicionalna večerja s folkloro), nočitev
Vožnja do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejše verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes je zanimivo predvsem gledališče z izjemno akustiko in ohranjenostjo. Naprej do slavnega korintskega prekopa, ki ga je že v 1. st. n. š. z zlato lopato pričel kopati rimski cesar Neron, v obstoječi dolžini 6.343 m pa so ga leta 1893 dokončali Grki. Vožnja proti Atenam. Po prihodu sledi avtobusni ogled in vožnja mimo največjih znamenitosti: stadiona Panathinaiko, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zevsov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, akademija, univerza, narodna knjižnica, Sintagma… Nastanitev. Večerni sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, s številnimi prodajalnami, obrtnimi delavnicami ali lokali, ki naredijo Plako tako posebno. Možnost ogleda folklornega večera in pokušina tipičnih grških specialitet (doplačilo). Seveda pa tudi priložnost, da zaplešete tradicionalni sirtaki.

4. dan: ATENE – SLOVENIJA/ zajtrk
Po zajtrku vzpon na atensko vzpetino Akropolo, kjer se bomo z mislimi hitro podali v daljno preteklost. Akropola je zagotovo najprimernejši kraj na katerem se obiskovalec spomni zanimivih antičnih legend in mitov. Atenska akropola je starodavna citadela na visoki pečini nad mestom z ostanki več antičnih zgradb velikega arhitekturnega in zgodovinskega pomena, najbolj znan pa je vsekakor Partenon. Ostale stavbe na Akropoli so Propileje, Erehtejon in arheološki muzej. Akropola je od leta 1987 je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Ustavili se bomo tudi na glavnem mestnem trgu Syntagma, ki predstavlja srce Aten. Posebno doživetje je sprehod skozi tržnico polno začimb, različnih vrst oreščkov, oliv in peciva ter mesa in raznovrstnih rib. Monastiraki je ena izmed najbolj znanih predelov mesta s številnimi trgovinicami, starinarnicami in zanimivim bolšjim trgom. Vožnja na letališče in polet letala proti bližnjemu letališču.


Cena na osebo:

Odhod: 16.9.2021
 • od 549 € na osebo

V ceno je vključeno:

 • letalski in avtobusni prevoz po programu,
 • vključen 1 kos ročne in oddane prtljage do teže 15kg,
 • dva polpenziona in ena nočitev z zajtrkom v hotelih 3*,
 • oglede brez vstopnin,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

Dodatna ponudba:

Doplačilo za manjšo skupino:

 • doplačilo za manjšo skupino potnikov med 15 in 24 potniki 50 €
 • doplačilo za manjšo skupino potnikov med 25 in 34 potniki 30 €

Možna Doplačila na poti(informativne cene vstopnin):

 • vstopnine po programu v muzeje in arheološka najdišča pribl. 40 €
 • grški večer s folklorno predstavo pribl. 35 €, za otroke 20 €

Možna Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 75 €
 • povratni prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča 58 €

Možen popust:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Potovanja

  Velika tura, kjer boste Irsko, ta čudovit zelen otok zares dodobra spoznali.
  8 dni, letalo

  Velika tura, kjer boste Irsko, ta čudovit zelen otok zares dodobra spoznali.

  Obiščite zelene jase in nizke gričke Vilne, sprehodite se skozi hanzeatsko zapuščino Talina, prepustite se kulturnim doživetjem Rige....
  6 dni, letalo

  Obiščite zelene jase in nizke gričke Vilne, sprehodite se skozi hanzeatsko zapuščino Talina, prepustite se kulturnim doživetjem Rige….

  Potovanje je načrtovana za čas, ko
je v Skandinaviji najbolj lepo.
  6 dni, letalo iz Zagreba, odhod 13.9. 2021

  Potovanje je načrtovana za čas, ko
  je v Skandinaviji najbolj lepo.