Za ljubitelje gradov in gora. 3 dni, 325 EUR (polpenzion).

Gradovi doline Aoste, 3 dni


Aosta, Grand Paradiso

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Aosta
Zbirališče potnikov in jutranji odhod avtobusa z zbirnega mesta. Vožnja proti Italiji mimo Sežane. Vožnja mimo Verone in Milana do doline Aoste. Prvi kratek ogled boste ob vhodu v dolino namenili staremu mostu sv. Martina. (2100 let). Pot boste nadaljevali do visoke skale, vrh katere je grad Varres. V gradu Issogne boste bolj kot lego občudovali bogato pohištvo in opremo. V Aosti ali okolici se boste nastanili v hotelu in večerjali. Če bo čas, boste še pred spanjem pogledali center Aoste. Videli boste Avgustov slavolok in Pretorska vrata, trg Chanoux, stolnico in cerkev sv. Orsa. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

2. dan: Aosta-Grand Paradiso-Aosta
Zajtrk. Z avtobusom se boste peljali po dolini navzgor mimo Courmayeurja v La Pallud. Z gondolsko žičnico se boste vzdignili na razgledno ploščad Punta Helbronner 3320 m nad morjem. Z nekaj sreče, boste v jasnem vremenu občudovali najvišjo točko Evrope – Monte Bianco in bližnje vrhove. Na poti proti Aosti boste obiskali grad st. Pierre. V njem je predstavljena celotna flora in favna doline. Veliko živalskih trofej je tudi v gradu Sarre. Gre za posest Savojskih, ki so tam imeli svoj lovski dvorec. Včasih je v narodnem parku Grand Paradiso živelo veliko muflonov in kozorogov. Večerjali in prenočili boste v istem hotelu kot noč prej.

3. dan: Aosta-Slovenija
Zajtrk. Za konec smo pustili ogled najlepšega gradu v dolini. Fenis je hkrati najstarejši in najbolje ohranjeni grad v tem območju. Večina opreme grajskih soban je originalna. Iz gradu se boste vrnili v avtobus, ki vas bo odpeljal v Slovenijo. Na poti krajši  postanek za oddih. Prihod domov je predviden za večerne ure.

Cena potovanja na osebo je: 325 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, 2 x polpenzion (večerje, zajtrki), nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, vse zunanje oglede, vožnjo z gondolo na Punta Helbronner, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja z avtobusi pa na 45 potnikov na 50 sedežnem, turističnem avtobusu.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.