V naši družbi si oglejte Fellinijevo mesto - Rimini ter najstarejšo demokratično republiko in njeno obzidje-San Marino.
2 dni, 179 EUR (polpenzion).

Rimini in San Marino – 2 dni


Mini država in dolge plaže

Čas potovanja: 2 dni/1 noč

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-San Marino-Rimini
Jutranji odhod avtobusa z dogovorjenega mesta. Vožnja na Primorsko in čez Fernetiče v Italijo. Nadaljevanje poti po italijanskih avtocestah mimo Benetk ter Ferrare do San Marina. Silhueta mesta bo dobro vidna že iz avtobusa. S parkirišča boste nadaljevali pot peš do mestnih znamenitosti: Mestna vrata, Petrova cerkev, vladna palača, cerkev sv. Marina, trdnjave in obzidje. Lahko se boste odločili za obisk katerega od številnih muzejev in galerij ali pa preskusili ponudbo številnih gostilnic in trgovin. Popoldan se boste odpeljali proti obali v mesto Rimini. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje. Zvečer lahko dodate sprehod po centru ali zabavo v diskoteki.

2. dan: Rimini-Ravenna-Slovenija
Zajtrk. Avtobus vas bo pripeljal povsem v center mesta Rimini. Pogledali si boste Avgustov slavolok in Tiberijev most iz časa rimskega imperija, palačo Malatesta, glavni trg z mestno hišo in vodnjakom, ki ga je občudoval že Leonardo in Malatestin tempelj, ki je renesančna mojstrovina Albertija. Sledi nadaljevanja poti do Ravenne. Postanek za ogled mesta. Sprehodili se boste po glavnem trgu, obiskali frančiškansko cerkev, Dantejev grob in glavno kulturno znamenitost mesta – bizantinske mozaike v baziliki San Vitale in mavzoleju Galle Placidie. V mestu si boste vzeli čas za kosilo ali samostojne oglede. Popoldan se boste vzdolž morske obale vozili proti domu. Ustavili se boste pri samostanu v Pomposi, peljali čez Pad, mimo Benetk in naprej proti Sloveniji, kjer boste pozno ponoči.

Cena potovanja na osebo je: 179 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, 1 x polpenzion (večerja, nočitev in zajtrk, namestitev v dvoposteljnih sobah) v hotelu 3*, vse zunanje oglede, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda,  števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.