Obisk Rima je enkratno doživetje za vsakega popotnika.
Avtobusni program s tremi polpenzioni - 428 EUR.

Večni Rim…


Vse poti vodijo v Rim

Odhodi: od aprila do novembra 2024
Čas potovanja: 5 dni
Minimalno št. potnikov: 45
Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1.  dan: SLOVENIJA–ITALIJA
Zbor potnikov na dogovorjenem mestu in večerni odhod avtobusa proti Italiji, po avtocesti mimo Benetk, Padove in Bologne ter čez Apenine v Toskano. Kratki postanki na poti.

2. dan: ORVIETO–BAGNOREGGIO–RIM
Jutranji prihod v Orvieto. Dvig na vrh vulkanske vzpetine z vzpenjačo. Sprehod po utrjenem mestu, ogled ene najlepših gotskih cerkva v Italiji. Več deset arhitektov, 152 kiparjev in množica gradbenikov ter drugih umetnikov je sodelovala v 300 letih gradnje. Dodali bomo občudovanje spretnosti načrtovalcev in graditeljev pri vodnjaku sv. Patrika. Vrnitev v dolino, in kratka vožnja v Bagnoregio. Mesto na vzpetini so utrdili že Etruščani, sodobni čas pa je nanj pozabil. Danes ima center 8 stalnih prebialcev a svetovni sloves kulturnega spomenika. Mesto bomo prehodili peš. Ostalo bo še 100 km do Rima. Del mestnih znamenitosti bomo spoznali že prvi večer, obisk Calistovih katakomb, bazilike Sv. Pavla izven obzidja z medaljoni papežev ter modernega predela mesta EUR. Dolgi dan bomo zaključili na večerji in si nato odpočili v hotelu. Prenočevanje.

3.dan: VATIKAN/RIM
Po zajtrku prevoz do Vatikana. Možen obisk Vatikanskih muzejev z odličnimi zbirkami iz različnih umetnostno-zgodovinskih obdobij in Sikstinske kapele z Michelangelovimi poslikavami. Nato ogled trga in bazilike Sv. Petra. Ob lepem vremenu vam priporočamo vzpon na kupolo, od koder se odpira veličasten razgled na Trg Sv. Petra, vatikanske vrtove in Rim. Nadaljevanje peš mimo gradu Sant’Angelo do trga Navona z Berninijevim vodnjakom Štirih rek, antičnega Panteona z Rafaelovim grobom, baročnega vodnjaka Trevi (obnavljajo), kamor vržete kovanec z željo, da se še vrnete v Rim, ter Španskih stopnic z bližnjimi ulicami Via Condotti, Margutta in na Beneški trg, čez najpomembnejši rimski grič Kapitol, Forum Romanum, cesarski forumi, Kolosej, Konstantinov slavolok, skupna večerja in prenočevanje.

4.dan: RIM–TIVOLI–RIM
Po zajtrku se boste odpeljali na obrobje večnega mesta do Hadrijanove vile in Tivolija. Po ogledu razkošnega antičnega cesarskega domovanja in vrhunskih vodometov v nekdanji kardinalovi vili d’Este in vrtu se boste vrnili v Rim ter si popoldan privoščili nekaj prostega časa za individualne oglede. npr. Angelskega gradu, Trastevere in nakupe. Vrnitev v hotel večerja in potem po želji še nočni ogled mesta. Prenočevanje.

5. dan: RIM–FERRARA–SLOVENIJA
Zajtrk v hotelu. Odhod iz  Rima in vožnja po avtocesti mimo Firenc, Bologne do Ferrare. Postanek za ogled mesta, ki mu je dala pečat družina Este ter nadaljevanje mimo Benetk proti Sloveniji. Predviden prihod pozno zvečer.

Cena na osebo:  428

Cena vključuje: prevoz s kvalitetnim turističnim avtobusom z dvema voznikoma na opisani poti, vse cestnine, parkirnine in pristojbine za obisk Rima, tri nočitve z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), 3 večerje, oglede po programu (brez vstopnin), vožnja s podzemsko železnico, osnovno nezgodno zavarovanje, slovensko vodenje in organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačila:  vstopnine

Cena je preračunana na 45 udeležencev na 50 sedežnem avtobusu.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.