Po avtocesti mimo Benetk, Padove in Verone proti Milanu. Med potjo postanek za ogled Bergama, zanimivega mesteca ob vznožju Alp...3 dni, 314 EUR (polpenzion).

Bergamo, Lago di Como, Cremona


Odkrijte delček severne Italije

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Bergamo-Como
Zgodnji jutranji odhod avtobusa z dogovorjenega mesta. Vožnja na Primorsko, čez Fernetiče v Italijo, po avtocesti mimo Benetk, Padove in Verone proti Milanu. Med potjo postanek za ogled Bergama, zanimivega mesteca ob vznožju Alp. Najlepši je stari del mesta Citta Alta. Sprehod po mestu, kjer se je rodil mojster belcanta Gaetano Donizetti, do Starega (Piazza Vecchio) in Stolničnega trga (Piazza del Duomo)  in ogled romansko cerkev Santa Maria Maggiore. Po ogledu nadaljevanje potovanja do jezera Como, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: Como-Lago di Como-Como
Zajtrk. Najgloblje evropsko jezero na svojih obalah ponuja oljčne in kostanjeve nasade, fige in velike oleandre. Bellagio, ki ga boste obiskali je slikovito mestece, kjer lahko na cesti srečate tudi Georga Clooneya, ki je le eden od mogotcev z vilami ob jezeru. Tudi agent 007 je v enem zadnjih filmov odkrival lepote in slikovite ceste ob jezeru Como. Ogledali si boste tudi mesto Como, ki je dalo jezeru ime. Ogleda so vredni katedrala in slikovite ulice z bogato ponudbo, naravnano na petične goste. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje

3. dan: Como-Milano-Cremona-Slovenija
Zajtrk. Od jezera se boste peljali proti glavnemu mestu Lombardije. V Milanu boste videli staro mestno jedro s slavno katedralo, gledališče Scala, ki je najbolj znana operna hiša Italije, galerijo Vittoria Emanuela in razkošne trgovine, grad družine Sforza iz 14. stol. Vzeli si boste čas za italijansko kavo ali da radovednost popasete tudi v njihovi bogati ponudbi modnih butikov. Proti domu boste naredili še ovinek v Cremono in med mestnimi trgi in stolpi obudili spomin na najboljše izdelovalce violin. Domov v Slovenijo se boste pripeljali pozno ponoči.

Cena potovanja na osebo je: 314 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in takse, 2 x polpenzion ( večerje in zajtrki )  v hotelu (dvoposteljne sobe, TWC), oglede mest po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.