Pred Benetkami se boste vkrcali na ladjico (samo za vašo skupino) in odpluli do prvega otoka Burana....2 dni, 188 EUR (polpenzion).

Benetke z otoki in Furlanija


Kulturni mozaik

Čas potovanja: 2 dni/1 noč

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus, ladja

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Burano-Murano-Benetke-Lido di Jesolo
Odhod avtobusa zgodaj zjutraj. Vožnja po avtocesti čez Fernetiče in naprej s krajšim postankom do Punta Sabbioni. Tam se boste vkrcali na ladjico (samo za vašo skupino) in odpluli do prvega otoka Burana. Otok je s pisanimi hišami in umirjenim življenjem pravo nasprotje Benetk. Povsod ponujajo gostinske storitve in čipke. Drugi cilj bo otok Murano. Njihovi stekleni izdelki so včasih bolj znani od otoka. V eni od delavnic si boste ogledali mojstre pri delu. Naslednji pristanek bo prav v mestu Benetke. Prihod tja z morske strani je najlepši. Sledi ogled: Markov trg in cerkev, Doževa palača, Stari in Novi Prokuratorij, mestni stolp z uro, Most vzdihljajev in Rialto. Zvečer se boste z ladjo vrnili na Punta Sabbioni se nastanili v hotelu, večerjali in prenočili.

2. dan: Lido di Jesole-Gonars-Oglej-Grado-Devin-Miramare-Slovenija
Po zajtrku se boste odpravili na oglede in raziskovanja Furlanije. Postanek bo v Gonarsu, kjer si boste ogledali spomenik, posvečen žrtvam fašističnega nasilja v tamkajšnjem koncentracijskem taborišču.. Nato se boste peljali v Oglej. Zgodovinska – rimska pomembnost mesta je nekdanje pristanišče uvrščala na četrto mesto za Rimom, Milanom in Capuo. V baziliko si boste šli ogledat izjemno ohranjene starokrščanske mozaike. Grado je sedanji naslednik Ogleja kot pristanišče in sedež škofije ob obali. Sledi še vožnja do Devina in ogled gradu in nato zadnji postanek pred Trstom za ogled dvorca Miramare. Nadvojvoda Maksimilijan je dal zgraditi ta dvorec na previsni skali tik nad morjem. Njegova okolica, urejeni parki in predvsem plaže v bližini so priljubljen cilj Tržačanov in seveda tudi turistov. Dvorec in vrtovi so odprti za javnost in ogledali si jih boste tudi vi. Doma boste v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je:  188 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, vstopno takso za Benetke, 1 x polpenzion (večerja, nočitev in zajtrk, namestitev v dvoposteljnih sobah) v hotelu 3*, plovbo z ladjico, vse zunanje oglede, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.