Slikovita, skrivnostna dežela na jugu Italije. 6 dni, 786 EUR.

Apulija z letalom


Čas potovanja: 6 dni/5 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: letalo, avtobus

1. dan: Slovenija-Trst-Neapelj-Paestum-Matera
Zbirališče udeležencev potovanja in avtobusni prevoz do letališča Ronki pri Trstu.  Polet do Neaplja, kjer boste pristali zgodaj popoldan. S turističnim avtobusom se boste odpeljali do Paestuma. Ogledali si boste Neptunov tempelj, ki so ga zgradili v času grške kolonizacije. Na eni strani ga ščitijo mogočne vzpetine, na drugi se odpira pogled na morske širjave. Naprej se boste peljali po pokrajini Basilicata do mesta Matera. Predvidevamo pozen večerni prihod v hotel. Nastanitev in prenočevanje.

2. dan: Matera-Taranto-Lecce
Po zajtrku ogled Matere. Začeli boste z obiskom prazgodovinskih jamskih bivališč.  Na majhnem prostoru bo pred vami pregled zgodovine od kamene dobe do mestnih naselij »Civita« in »Sassi«. V današnjem podzemnem mestu se boste sprehajali med več kot 120 cerkvami z bizantinskimi freskami ter sveže obnovljenimi hišami. Nekatere so spremenili v kavarne, restavracije in hotele. Slikovitost je večkrat pritegnila tudi 7. umetnost. Tam so posneli del prizorov Kristusovega pasijona. Območje je od l. 1993 vpisano na UNESCO-v seznam svetovne kulturne dediščine. Svoje potovanje boste nadaljevali v Apulijo. V obmorskem mestu Taranto se boste ustavili za ogled znamenitega Aragonskega gradu ter starega in novega dela mesta, ki ju povezuje most. Vožnja v Lecce. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Lecce-Gallipoli-Marina di Leuca-Brindisi-Ostuni
Zajtrk in ogled mesta Lecce. Ker je glavnina njegovih znamenitosti iz baočnega časa, mu pravijo tudi »baročne Firence«. Srehodili se boste po bogatih ulicah, obiskali Basilico di Santa Croce in šli do vladne palače (Pallazo del Governo). Z avtobusom boste naredili ovinek prav na dno italijanske pete na skrajni rt Apulije. Peljali se boste mimo Gallipolija in do St. Maria Di Leuca. Kratek postanek in nadaljevanja potovanja proti severu mimo Lecce in Brindisija do »belega mesta« Ostuni. Značilnost so številne bele fasade hiš v centru. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Ostuni-Locorotonda-Albertobella-Monopoli-Castellana-Grotte-Bari
Zajtrk. Srehod po mestnem središču: katedrala, Karmeličanski samostan, Mestni trg, cerkev sv. Marije Magdalene z barvano kupolo … Pot boste nadaljevali do Locorotonda ter Alberobella. Obakrat se boste sprehodili po slikovitih uličicah, obdanih z belimi, apnenčastimi hišami okroglih oblik s stožičastimi strehami. Imenujejo jih trulli. Kratek postanek v kraju Monopoli, nato vožnja do Castellana grotte. Gre za čudovito kraško podzemlje s številnimi dvoranami, kapniki in ostalimi kraškimi pojavi. Vrnili se boste na svetlo in prišli do mesta Bari, ki je glavno mesto pokrajine Apulija. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.

5. dan: Bari-Castel del Monte-Trani-polotok Gargano-Monte Sant Angelo-Foggia
Zajtrk. Jutranji sprehod po srednjeveških ulicah lepo ohranjenega mestnega jedra in nadaljevanje v sodobnem delu mesta z bogatimi in velikimi stavbami, širokimi avenijami in slikovitimi obalnimi promenadami. Po kratki vožnji boste prišli do enega najlepših apulijskih spomenikov. Nenavadni trdnjavi Friderika II. pravijo tudi Krona Apulije. V Castel del Monte boste spoznavali zgodovino ene največjih srednjeveških stavb iz 13. stol. in zgodovinske tančice skrivnosti, ki še danes zaposlujejo strokovnjake in laike. Avtobus vas bo odpeljal naprej do pristanišča Trani. Na kratko boste obiskali še t. i. ostrogo na italijanskem škornju. V resnici je to polotok z razgibanim reliefom, obrobljen s skalnimi pečinami, belimi vasmi in širokimi peščenimi plažami. Po ogledu spust proti Foggii. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.

6. dan: Foggia-Neapelj-Trst-Slovenija
Po zgodnjem zajtrku nekaj prostega časa in nato vožnja na neapeljsko letališče ter polet proti Trstu. Tam vas bo počakal slovenski avtobus in vas pripeljal do doma, kamor boste prišli sredi popoldneva.

Cena potovanja na osebo je: 786 EUR

Cena vključuje: letalski prevoz Trst-Neapelj-Trst z letališkimi in varnostnimi pristojbinami, avtobusni prevoz do tržaškega letališča in nazaj, avtobusne prevoze po programu, cestne in ostale pristojbine, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*, 5 x polpenzion, zunanje oglede po programu (brez vstopnin), slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba vstopnine.

Končna cena in program bosta določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda,  števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.