Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.

Emilia Romagna


Dežela med delto reke Pad

Čas potovanja: 2 dni/1 noč

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Ferrara-Bologna
Jutranji odhod avtobusa z dogovorjenega mesta. Vožnja na Primorsko in čez Fernetiče v Italijo. Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, palačo »Diamantov«, katedralo, mestno hišo. Po odmoru za kosilo boste nadaljevali pot do Bologne; postanek pri cerkvi sv. Dominika, nato ogled trga Maggiore, bazilike Sv. Petronija, Notarske palače, Neptunovega vodnjaka, palače kralja Enza in obeh stolpov na trgu Pri Ravenskih vratih. Višji je odprt za obiskovalce in z vrha stolpa je odličen razgled na Bologno. Seveda bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja, prenočevanje.

2. dan: Bologna-Imola-Ravenna-Chioggia-Slovenija
Zajtrk. Vožnjo proti Jadranskemu morju boste na kratko prekinili v Imoli. Tamkajšnje dirkališče formule 1 nosi ime po Enzzu Ferrariju. Izlet boste nadaljevali do Ravenne. Postanek za ogled mesta. Sprehodili se boste po glavnem trgu, obiskali frančiškansko cerkev, Dantejev grob in glavno kulturno znamenitost mesta – bizantinske mozaike v baziliki San Vitale in mavzoleju Galle Placidie. V mestu si boste vzeli čas za kosilo ali samostojne oglede. Popoldan se boste vzdolž morske obale vozili proti domu. Ustavili se boste pri samostanu v Pomposi, peljali čez Pad in obiskali ribiško Chioggio. Peš boste šli po osrednji ulici Corso del Popolo. Bližnji kanali močno spominjajo na beneške, čeprav se na njih zibljejo gondole pisanih barv. Konec popoldneva boste odšli proti Sloveniji in tja prispeli pozno ponoči.

Cena: 182 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, 1 x polpenzion (večerja, nočitev in zajtrk, namestitev v dvoposteljnih sobah, tuš, wc) v hotelu 3*, vse zunanje oglede, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Vabimo vas v deželo chiantija, na popotovanje med čudežnimi vinskimi griči Toskane, ...3 dni, 318 EUR (polpenzioni, degustacije).
  ena in edina

  Vabimo vas v deželo chiantija, na popotovanje med čudežnimi vinskimi griči Toskane, …3 dni, 318 EUR (polpenzioni, degustacije).