Večno mesto Rim, slikoviti Neapeljski zaliv
z Vezuvom in Pomeji. Avtobus, 4 dni, 378 EUR.

Rim – Neapelj – Pompeji


Potovanje skozi čas

Odhodi: od aprila do novembra 2024

ČAS POTOVANJA: 4 dni/2 noči

MINIMALNO ŠT. POTNIKOV: 45

PREVOZ: avtobus

1. dan: SLOVENIJA–RIM
Zvečer zbirališče udeležencev v Ljubljani in ob 20.00 odhod avtobusa proti Italiji. Vožnja po avtocestah mimo Postojne, čez prehod Fernetiči, mimo Benetk in Bologne …

2. dan: RIM
čez Apenine in mimo Firenc. Prihod na obrobje Rima v jutranjih urah. Postanek za zajtrk in nakup avtobusnih dovolilnic. Plačilo vstopnih pristojbin in prevoz do centra. Celodnevni avtobusni in peš ogledi mestnih znamenitosti: Piazza Venezia, Kapitol, Forum Romanum, Kolosej, sv. Peter v verigah. Ker je center pretežno zaprt za promet, bo večina ogledov peš. Popoldan boste namenili ogledom trgov Navona, Panteon, vodnjaka Trevi, Španskih stopnic. Obisk katakomb. Pozno popoldan vožnja v hotel južno od Rima. Večerja in prenočevanje.

3.dan: POMPEJI–VEZUV–NEAPELJ–FIUGGI TERME
Dopoldan se boste pripeljali do Pompejev, kjer bo daljši postanek za ogled mesta, ki ga je ob izbruhu v 1. stoletju bližnji Vezuv prekril s pepelom. Izjemno dobro so ohranjeni vsi deli mesta. Pogledali boste amfiteater, osrednje ulice, gledališči, Lupanare, forum, restavracije s hitro hrano, pekarno … Nadaljevali boste z vzponom na Vezuv. Ob lepem vremenu vas čaka krasen pogled na Neapelj in po njem imenovani zaliv. Nato se boste spustili v milijonsko mesto in ga spoznali od Capo di Monte do Sante Lucije. Postanek za ogled Arheološkega muzeja. Vožnjo boste nadaljevali do Fiuggija in v letoviško-zdraviliškem mestu prišli v hotel. Večerja in prenočevanje.

4.dan: FIUGGI TERME–RIM–VATIKAN–SIENA–SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja do Vatikana in dvourni ogled njegovih znamenitosti. Začeli boste na trgu in v baziliki Sv. Petra. Najbolj vztrajni se bodo povzpeli še na kupolo in občudovali večno mesto pred seboj. Popoldne vožnja po apeninski avtocesti in do Siene. Postanek za sprehod po mestnem centru do stolnice, krstilnice in trga Del Campo. Vrnitev mimo Firenc, Bologne, Ferrare in Benetk proti sloveniji. Prihod je predviden pozno zvečer.

CENA: 378 €

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, avtobusne dovolilnice za Rim in Sieno, stroške dveh voznikov, nastanitev v hotelu , 2 x polpenzion ( večerje in zajtrki ) osnovno nezgodno zavarovanje, orientacijske oglede Rima, Neaplja in Pompejev, lokalnega vodnika v Pompejih,  DDV, vodenje in organizacijo potovanja.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.