Toskana - zibelka italijanskega jezika, književnosti in renesane je ena najbolj zanimivih in lepih pokrajin Italije.
3 dni, 295 EUR (polpenzion).

Toskana in Cinque Terre


Firence, Siena in slikovite Cinque Terre

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus, ladja, vlak

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Firence-Siena
Zgodaj zjutraj odhod z zbirnega mesta, vožnja proti Italiji in nadaljevanje s krajšimi postanki po avtocesti mimo Benetk, Padove in Bologne, čez Apenine do glavnega mesta Toskane Firenc. Takoj po ureditvi formalnosti za vstop v mesto se boste zapeljali do Arna in peš nadaljevali do cerkve sv. Križa, Stare palače, galerija Uffizi, Ponte Vecchio in mimo Or. S. Michele do Giottovega zvonika, katedrale in krstilnice. Samostojno se boste odločili ali proste ure posvetiti modni butikom, stojnicam z usnjenimi izdelki ali kulturnim ustanovam npr. muzeju Bargello ali Accademiji … Za zaključek si boste Firence pogledali še z razgledne ploščadi, nato pa odhiteli proti Sieni. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: Siena-San Gimignano-Volterra
Zajtrk, prevoz do centra mesta in ogledi: sloviti trg Campo z Gajinim vodnjakom, mestno hišo, stolpom Mangia …, bližnja palača Piccolomini, stolnica s Piccolominijevo knjižnico in krstilnica … Popoldan nadaljevanje poti v obzidani San Gimignano. Njegove stolpe boste od daleč videli že med vožnjo. Peš se boste povzpeli do trga Cisterna in mestne hiše. Bližnja cerkev in Sv. Avguštin imata imenitne poslikave, celo mesto pa je splet trgovin in gostinskih lokalov s ponudbo za turiste. Mnogo manj je živahna Volterra. V njej boste laže prepoznali srednjeveške ostanke. Veliko je še starejših in videli boste rimsko gledališče ter šli v etruščanski muzej. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

3. dan: Volterra-Cinque Terre-Slovenija
Zgodnji zajtrk in vožnja do pristanišča v La Spezii. Z ladjo boste nadaljevali pot med vasice Cinque Terre. Prvič boste pristali v Riomaggiore in kar peš nadaljevali po »potki ljubezni« do vasice Manarola. Večini je najbolj všeč med vsemi in vzeli si boste čas za kosilo, razglednice in spominke, lokalne specialitete in fotografiranje. Naslednji vasici Corniglia ter Verazza boste spotoma videli z ladjice, ponovno pa stopili na kopno v vasici Monterosso, kjer bo nekaj prostega časa pred odhodom vlaka v La Spezio. V pristanišču vas bo čakal avtobus za pot čez Apenine, mimo Bologne in Benetk do Slovenije, kamor se boste pripeljali sredi noči.

Cena potovanja na osebo je: 295 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, takse za avtobus v Firencah, San Gimignanu in Sieni, 2 x polpenzion (večerja, nočitev in zajtrk – namestitev v dvoposteljnih sobah, tuš, WC) v hotelu 3*, stroške ladje in vlaka, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda,  števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.