Drugi dan plovba po porečju reke Brente. Ob razlagi boste spoznali zgodovino in značilnosti slavnih vil.
2 dni, 136 EUR (polpenzion).

BENETKE IN POREČJE REKE BRENTE


Benečija

Čas potovanja: 2 dni/1 noč

Odhodi: od marca do novembra 2021

Prevoz: avtobus, ladja

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Burano-Torhello-Murano-Benetke-Punta Sabbioni
Odhod avtobusa zgodaj zjutraj. Vožnja po avtocesti čez Fernetiče in naprej s krajšim postankom do Punta Sabbioni. Tam se boste vkrcali na ladjo (samo za vašo skupino) za potovanje po otokih. Prvič boste pristali na otoku Burano. Značilne zanj so pisane hiše, mnogo skromnejše od beneških palač. Skoraj vsaka hiša ponuja ali jedačo in pijačo ali spominke; prevladujejo izdelki klekljaric. Naslednji pristanek bo na otoku Torchello. Trdijo, da so se tja naselili najprej. Tamkajšnja cerkev sv. Marije je najstarejša v Benetkah. Odpluli boste še do Murana, kjer boste obiskali eno do delavnic znamenitih steklenih izdelkov. Novi bodo nastajali pred vašimi očmi. Potem boste zapluli v osrednje Benetke. Prihod bo z najlepše – morske strani do Markovega trga. Peš in z vodnikom boste nadaljevali pot na Markov trg, do Doževe palača z Mostom vzdihljajev, do cerkve in zvonika sv. Marka, mestnega stolpa z uro, Stare in Nove uradniške palače, mestne knjižnice … Na koncu se boste sprehodili še do znamenitega mostu Rialto. Nazaj na Markov trg boste lahko šli peš ali tja zapluli z rečnim avtobusom po znamenitem Velikem kanalu. Sledi plovba do Punta Sabbioni, namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: Punta Sabbioni-Porečje reke Brente-Slovenija
Po zajtrku vrnitev v pristanišče in plovba po porečju reke Brente. Ob razlagi boste spoznali zgodovino in značilnosti slavnih vil. Kosilo bo na ladji. Predviden je ogled vil: Pisani, Valmarana in Foscari. Slednji pravijo »La Malcontenta«. Spominja na grški tempelj in je najbolj klasična med vsemi Palladijevimi vilami. Videli boste tudi njihovo notranjost in parke, ki jih obdajajo. Popoldan se boste vrnili do avtobusa, ki vas bo pripeljal nazaj v Slovenijo.

Cena potovanja na osebo je: 136 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, vstopno takso za Benetke, 1 x polpenzion (večerja, nočitev in zajtrk, namestitev v dvoposteljnih sobah, tuš, wc) v hotelu 3*, plovbo z ladjico 1. in 2. dan, vse zunanje oglede, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 110 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 110 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 115 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 115 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 118 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 118 EUR.