Mantova je nekoč sodila med najbogatejša italijanska mesta. 2 dni, 210 EUR (polpenzion, ladjica).

Cinque Terre in Mantova


2 dni

Čas potovanja: 2 dni/1 noč

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus, ladja, vlak

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Verona-Mantova-La Spezia
Zgodaj zjutraj odhod z zbirnega mesta in vožnja mimo Fernetičev, Benetk in Padove do Verone. Med kratkim ogledom mesta boste videli: areno, Julijino hišo, Zelenjavni in Gosposki trg. Nadaljevali boste do Mantove, ki je nekoč sodila med najbogatejša italijanska mesta. Sprehod skozi staro mestno jedro in ogled bazilike ter trgov Erbe in Sordello. Mimo Parme se boste peljali proti Sredozemskemu morju do znamenitega »zaliva pesnikov« in mesta La Spezia. Postanek v letoviškem mestecu Portovenere. Nekoč ribiška vasica je leta 1113 postala obrambno mesto z utrjenim obzidjem in ozkimi ulicami. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: La Spezia-Cinque Terre-Slovenija
Po zajtrku vas bo avtobus odpeljal v pristanišče in izlet na znamenito področje Cinque Terre boste nadaljevali z ladjico. Predviden je ogled treh od petih vasic (Monterosso, Vernazza, Riomaggiore). V vasici Monterosso boste videli hiške, ki so med seboj kakor povezane, strme ulice in ribiške čolne. To je vasica, ki ima med vsemi petimi najstarejšo cerkev in edina majhen košček plaže. Vernazza ima večnadstropne hiše, ki se zdijo kakor labirint z ozkimi ulicami. Vasico straži srednjeveški stolp.  Zadnja vasica, ki si jo boste ogledali, je Riomaggiore. V naselju je še čutiti pridih preteklosti. Slikar Signorini, ki je v slikah ohranil mnogo posebnosti tega kraja, je bil kakor vsak drug obiskovalec, tako očaran, da se je vedno znova vračal. V opoldanskih urah vrnitev z ladjo oz. vlakom v La Spezio in povratek proti Bologni, Padovi vse do Slovenije, kamor boste prispeli v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 210 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestnine in parkirnine, 1 x polpenzion ( večerje in zajtrki ), namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, vožnjo z ladjico (vlakom) v predel Cinque Terre, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.