Švica - alpska dežela, dežela čokolade, ur in bankirjev. Obiščite mogočne Švicarske Alpe in se popeljite z vlakom Bernina Express. 3 dni, 323 EUR (polpenzion).

Švica in Italija


Popeljite se z vlakom Bernina Express

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus, vlak

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Briksen-Bolzano-Merano-Vinschgau
Zgodaj zjutraj odhod avtobusa z zbirnega mesta. Vožnja skozi Karavanški predor, mimo Spittala in Lienza, do Briksna, kjer si boste ogledali mestne znamenitosti in sedež nekdanje briksenške škofije. Zanimiv bo ogled jaslic iz različnih materialov, ki so razstavljene v škofijski palači. Nato se boste zapeljali do Bolzana, najpomembnejšega kraja v prevladujoče nemško govoreči Južni Tirolski, in si ogledali gotsko stolnico. V Meranu, zdraviliškem in turističnem središču, so ponosni na svoj grad, številne parke in promenade. Po dolini reke Adige se boste zapeljali do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: Engadin-St. Moritz-Bernina-Tirano
Zajtrk. Avtobusni prevoz do švicarskega Engadina, imenovanega tudi Innov vrt. To je 90 kilometrov dolga dolina od izvira Inna do avstrijske meje; ena najlepših alpskih dolin, kjer občudujemo pročelja nenavadnih hiš z zanimivimi ornamenti in napisi, nekakšnimi barvnimi praskankami in pisanicami. To je dolina idiličnih vasic, kot je Zuoz (1.750 m), ki so zgrajene na prisojni strani nad cesto. Na obeh straneh doline se vzpenjajo vrhovi višji od naše najvišje gore. Verjetno boste poskusili značilno lokalno jed, »ričetovo župo«. Sprehodili se boste po mestu St. Moritz ali San Murezzan (po romonško), mondenem turističnem središču na višini 1.822 m. Nadaljevali boste do železniške postaje in se z vlakom Bernino Express, ki je najvišja evropska železnica, zapeljali čez prelaz Bernina (2253 m). Z avtobusom boste šli na italijansko stran meje proti kraju Tirano. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: Tirano-Val Camonica-Iseo-Slovenija
Zajtrk. Peljali se boste po približno 50 kilometrov dolgi dolini Val Camonici. Poleg lepe narave je posebnost doline več kot 200.000 v skale vrezanih skrivnostnih podobic Kamunov. Lahko jih boste natančneje spoznali v nacionalnem parku Naquane. Zapeljali se boste ob jezeru Iseo, ki je šesto največje v Italiji. V prijetni klimi na stičišču alpskega in mediteranskega vpliva ga obkrožajo zimzelena drevesa in grmičevje, v ozadju pa so visoke gore. Nazaj v Slovenijo boste šli mimo Verone in Benetk. Prihod v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 323 EUR

Cena vključuje:  prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine, 2 x polpenzion v hotelu 3*, namestitev v dvoposteljnih sobah, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačili:  enoposteljna soba, vlak Bernina Express.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Italija Švica

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.