Švica se s svojim bogastvom, naravnimi lepotami, kulturnim izročilom lahko brez sramu postavi ob bok marsikateri svetovni velesili. 3 dni, 356 EUR (polpenzion, ladjica, vlak).

Biseri Švice in severne Italije


Doživite vožnjo z Bernina Express

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus, vlak, ladja

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Jezero Iseo-Valcamonica-Tirano
Odhod z dogovorjenega mesta. Avtobusna vožnja čez Fernetiče v Italijo ter Mimo Benetk, Padove, Gardskega jezera in Brescie do jezera Iseo. Z ladjico boste zapluli do največjega otoka, Monte Isola. Sredi kostanjevih gozdov je na otoku peterica vasi. Ogledali si boste Pesciera Maraglio, nad katero ždi grad Oldofredi, največja zgradba v vasi pa je cerkev sv. Mihaela. Po pristanku boste pot nadaljevali v dolino Val Camonica. Na Unescov seznam so območje vpisali zaradi številnih podob, ki so jih prebivalci od prazgodovine naprej na različne načine vrezali v skale. Natančneje boste del risb spoznali v nacionalnem parku Naquane. Čez 1181 metrov visoki prelaz Aprica se boste podali v dolino Poichiavo do Tirana. Namestitev v hotelu in večerja.

2. dan: Tirano (Italija)-prelaz Bernina-St. Moritz (Švica)-Jezero Como
Zajtrk. V Tiranu boste vstopili v vlak in se po ozkotirni železnici zapeljali pod mogočnimi alpskimi vrhovi proti Švici. Celotna vožnja traja štiri ure, vaš del bo pribl. dve uri in pol. Proga Bernina je uvrščena na Unescovo listo tehnične dediščine. Od oleandrov v Tiranu vas bo po slikovitih viaduktih, čez stotine mostov in desetine tunelov pripeljala do snežišč in do najvišje točke železnice, Ospizio Bernina (2253 m). V bližini je vrh Piz Bernina, ki je s 4049 m najvišji v Vzhodnih Alpah. Nato se boste začeli spuščati proti svetovno znanemu smučarskemu središču St. Moritzu, kjer boste izstopili in šli peš po mondenem alpskem mestecu, ki je pogosto počitniški cilj najslavnejših, in občudovali njegovo urejeno infrastrukturo. Pot boste nadaljevali z avtobusom mimo jezera Silvaplana do italijansko-švicarske meje in prispeli do jezera Como. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Jezero Como-Bergamo-Slovenija
Zajtrk. Tudi ta dan boste z ladjo zapluli po jezeru. Como so občudovali in ga v svojih delih slavili mnogi umetniki, bogataši z vsega sveta pa so si tam zgradili svoje počitniške vile. Ogledali si boste eno izmed njih, vilo Carlotta, ki jo obdaja čudovit park, za konec pa se boste sprehodili še po največjem mestu ob jezeru Como. Pot boste nadaljevali mimo Milana do Bergama. Podali se boste v staro mestno jedro in si ogledali nekatere mestne znamenitosti, stolnico, mestno hišo, kapelo Colleoni. Mimo Breschie, Padove in Benetk se boste pozno zvečer vrnili v Slovenijo.

Cena potovanja na osebo je: 356 EUR 

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po opisani poti, 2 x plovbo z ladjicama na jezerih, vožnjo z gorskim vlakom v panoramskih vagonih, 2 x polpenzion v hotelih 3*, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev. – See more at: http://kompas-celje.si/index.php/cudovita-svica/#sthash.rRz0oZ7T.dpuf

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja z avtobusi pa na 45 potnikov na 50 sedežnem, turističnem avtobusu.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev. – See more at: http://kompas-celje.si/index.php/cudovita-svica/#sthash.rRz0oZ7T.dpuf

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Italija Švica

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.