Spoznajte mesto, kjer je nastala zgodba o Romeu in Juliji, čare Gardskega jezera ter bližnjih sotesk, 3 dni, 289 EUR (polpenzioni, ladja).

Zaljubljeni v Italijio


Verona, Garda, Cortina D’Ampezzo

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus, ladja

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Verona-Gardsko jezero
Zgodnji odhod avtobusa z zbirnega mesta in vožnja mimo Benetk ter Padove do Verone.  Ogled mesta: trg Bra, Amfiteater, Kapetanijsko palačo, spomenik kralju Vittoriu Emanuelu, sprehajališče Liston, Julijino hišo s slavnim balkonom, Zelenjavni trg (Erbe), Gosposki trg, stolnico, grobnice Scaligerov, Stari grad in most Scaligero … Prosto za okrepčilo. Pozno popoldan vožnja do Gardskega jezera, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Garda-Malcesine-Monte Baldo-Riva-Sirmione-Garda
Po zajtrku vožnja do mesteca Malcesine. Vzopn z žičnico na Monte Baldo. Z gornje postaje 1.800 m nad morjem se vam bodo odprli čudoviti pogledi na Gardsko jezero, Alpe in Dolomite. Lahko boste pretegnili noge na krajšem sprehodu, preden se boste spustili nazaj do obale in presedli na ladjo. Zapluli boste na nasprotni breg, mimo mesteca Limone in pod cesto Gardesana do mesta Riva, kjer bo odmor za kosilo. Avtobus vas bo peljal naprej po slikoviti cesti – Gardesani, ki zdaj sledi jezerski obali, zdaj izgine v tunel, ki ga nadaljuje most … V strma pobočja in skale so jo vklesali v Mussolinijevem času. Na južnem delu jezera se v vodo zajeda ozek polotok, na katerem je Sirmione. Sprehod po mestnih  ulicah, do Starega gradu z dvižnimi vrati in naprej ob raznovrstnih trgovinicah in delavnicah s spominki. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Garda-Dolina val D Ega-Cortina D’Ampezzo-Slovenija
Po zajtrku se boste odpeljali proti severu do Bolzana in od tam v dolino Val d Ega. Iz niza sotesk se odpirajo pogledi na slapove in okoliške visoke vrhove masivov Catinaccio, Latemar in na jezero Lago di Carezza. Veliko dolomitsko cesto so zgradili pred sto leti (1909). Dolga je kar 110 km in nudi številne pravljične prizore za vse ljubitelje narave. Visoki prelazi se izmenjujejo s strmimi dolinami in bujnimi gozdovi vse do Cortine d’Ampezzo. V smučarskem centru boste imeli čas za kosilo. Povratek  proti Sloveniji ter  vožnja mimo Rateč in Kranjske Gore do doma.

Cena potovanja na osebo je: 289 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, 2 x polpenzion, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, plovbo z ladjico, vse zunanje oglede, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine, žičnica.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.