Spoznajte mesto, kjer je nastala zgodba o Romeu in Juliji, ki je burila duhove in prebujala čustva generacij mladih zaljubljencev, čare Gardskega jezera ter bližnjih sotesk. 3 dni, 229 EUR (polpenzion, ladjica).

ZALJUBLJENI V ITALIJO


Verona, Garda, Cortina d’Ampezzo

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2021

Prevoz: avtobus, ladja

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Verona-Gardsko jezero
Zgodnji odhod avtobusa z zbirnega mesta. Vožnja mimo Fernetičev in po italijanskih avtocestah mimo Benetk ter Padove do Verone. Dopoldan boste prišli do mesta in se takoj lotili ogledov. Vodnik vam bo zgodovinski okvir predstavil že med potjo, sedaj pa boste spoznali: trg Bra, Amfiteater, Kapetanijsko palačo, spomenik kralju Vittoriu Emanuelu, sprehajališče Liston, Julijino hišo s slavnim balkonom, Zelenjavni trg (Erbe), Gosposki trg, stolnico, grobnice Scaligerov, Stari grad in most Scaligero … Vmes si boste vzeli čas za oddih in okrepčilo. Pozno popoldan se boste odpeljali do Gardskega jezera, kjer se boste namestili v hotelu, večerjali in prenočili.

2. dan: Garda-Malcesine-Monte Baldo-Riva-Sirmione-Garda
Po zajtrku se boste ob obali odpeljali do mesteca Malcesine. Če bo jasno vreme, se boste z žičnico povzpeli na Monte Baldo. Z gornje postaje 1.800 m nad morjem se vam bodo odprli čudoviti pogledi na Gardsko jezero, Alpe in Dolomite. Lahko boste pretegnili noge na krajšem sprehodu, preden se boste spustili nazaj do obale in presedli na ladjo. Zapluli boste na nasprotni breg, mimo mesteca Limone in pod cesto Gardesana do mesta Riva, kjer bo odmor za kosilo. Avtobus vas bo peljal naprej po slikoviti cesti – Gardesani, ki zdaj sledi jezerski obali, zdaj izgine v tunel, ki ga nadaljuje most … V strma pobočja in skale so jo vklesali v Mussolinijevem času. Na južnem delu jezera se v vodo zajeda ozek polotok, na katerem je Sirmione. Tam se boste zadnji del dneva sprehajali po ozkih ulicah do Starega gradu z dvižnimi vrati, po trgih in ob raznovrstnih trgovinicah in delavnicah s spominki. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Garda-Dolina val D Ega-Cortina D’Ampezzo-Slovenija
Po zajtrku se boste odpeljali proti severu do Bolzana in od tam v dolino Val d Ega. Iz niza sotesk se odpirajo pogledi na slapove in okoliške visoke vrhove masivov Catinaccio, Latemar in na jezero Lago di Carezza. Veliko dolomitsko cesto so zgradili pred sto leti (1909). Dolga je kar 110 km in nudi številne pravljične prizore za vse ljubitelje narave. Visoki prelazi se izmenjujejo s strmimi dolinami in bujnimi gozdovi vse do Cortine d’Ampezzo. V smučarskem centru boste imeli čas za kosilo. Pot boste s krajšimi postanki nadaljevali proti Sloveniji in po njej mimo Rateč in Kranjske Gore do doma.

Cena potovanja na osebo je: 229 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, 2 x polpenzion, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, plovbo z ladjico, vse zunanje oglede, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine, žičnica.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 110 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 110 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 115 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 115 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 118 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 118 EUR.