Prepletanje mediteranskega in alpskega sveta. Obisk "Oetzija", mumije prazgodovinskega lovca. Potovanje, ki omogoča bogata doživetja, 3 dni, cena 335 EUR

Čudovita južna Tirolska in Vicenza


Prepletanje naravnih lepot in zgodovine

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi:  od marca do novembra 2024

Najmanjše število potnikov: 45

Program potovanja:

1.dan: SLOVENIJA – BASSANO DEL GRAPPA – TRENTO – MERANO – BOLZANO

Odhod turističnega avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz različnih krajev po Sloveniji. Vožnja s krajšim postankom po avtocesti v smeri Italije in naprej do Bassano del Grappa. Jutranji postanek za oddih in možnost pokušine znanega lokalnega žganja (Grappa). Nadaljevanje poti do Trenta. Postanek in kratek sprehod po simpatičnem mestnem središču in možnost nakupa okusnih vin po katerih slovita mesto in okolica. Vožnja do bližnjega Merana, mirnega, z gorami obdanega zdraviliškega mesta ob reki Adige, ki slovi po parkih in promenadah, ki ga imenujejo tudi biser Južne Tirolske. Tukaj se nahajajo tudi čudoviti vrtovi in grad, v katerem je prebivala cesarica Elizabeta. V najlepšem vrtu v Dolomitih, zaradi mešanice mediteranskega in alpskega podnebja uspevajo številne eksotične rastline, zimzeleni grmi ter pisano cvetje. Vožnja do hotela, namestitev v dvoposteljnih sobah, večerja in nočitev.

2.dan: BOLZANO – ARHEOLOŠKI MUZEJ – BRIXEN – BOLZANO

Po zajtrku sprehod po mestnem središču Bolzana, glavnega mesta večinoma nemško govoreče Južne Tirolske: ogled gotske stolnice, kjer se sodobni oltarji ujemajo s fragmenti srednjeveških fresk in obisk slovitega arheološkega muzeja, kjer danes domuje znana mumija Otzi (najdeno, v ledu popolnoma ohranjeno telo prazgodovinskega lovca). Sledil bo popoldanski izlet v Brixen (Brenssone), ogled zanimivega starega mestnega jedra s katedralo in škofovsko palačo, ter množico vinotočev. Med drugim si boste lahko ogledali tudi znameniti muzej lekarništva, ki ima v teh krajih neprekinjeno, 400 let staro tradicijo. Nekaj časa prosto za individualne oglede in manjše nakupe. Povratek v hotel, večerja, druženje in nočitev v hotelu.

3.dan: BOLZANO – GARDSKO JEZERO – VICENCA – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja z avtobusom v smeri gardskega jezera  in ob njegovi obali do polotoka Sirmeone. Postanek za dopoldanski oddih in krajši sprehod  po očarljivem srednjeveškem mestecu Sirmione, kjer je nekaj časa živela tudi slovita operna pevka Maria Callas. Sledi vožnja do Vicenze, ki jo je preoblikoval znani arhitekt Andrea Palladio. Postanek za ogled zanimivosti: bazilike, gledališča, starih ulic, palač….Mesto je pravi biser italijanskega gradbeništva, saj se je Palladio zgledoval po arhitektih iz časa starega Rima. Nekaj prostega časa za obisk kakšne od množice kavarnic, antikvarjatov, prodajalnic in nato v poznih popoldanskih urah vožnja v smeri slovenske meje in naprej proti kraju odhoda. Povratek domov je predviden v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je :  335 EUR

V ceno potovanja je všteto: prevoz s turističnim avtobusom in dvema voznikoma, cestnine  in parkirnine na poti, pokušina grape, ogled destilarne, – vstopnina v arheološki muzej v Bolzanu, vsi zunanji ogledi po programu, namestitev v hotelu 3*, v dvoposteljnih sobah, 2 x polpenzion večerja in bifejski zajtrk, slovensko vodenje potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, organizacija in DDV.

Doplačila:  enoposteljna soba, dodatne vstopnine po želji

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.