Čar Sicilije je v njeni raznolikosti ter mešanici grških, rimskih in ostalih arhitektur. Gostoljubnost, odkritost in prijaznost domačinov je neizmerna... 4 dni, 690 EUR.

Sicilija z letalom


“Bella Sicilija”

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: letalo

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Palermo-Cefalu
Zgodaj zjutraj zbor potnikov in avtobusni prevoz do tržaškega letališča Ronchi. Jutranji polet proti Palermu, s prestopanjem v Rimu in predvidenim pristankom sredi dopoldneva. Ogled Palerma, največjega mesta na Siciliji, z več sto palačami in cerkvami, ki leži ob vznožju Monte Pellegrina. Ogled mestnih znamenitosti in katedrale na Monrealu s slovitimi mozaiki. Nato vožnja v Cefalu, mesto, naseljeno že pred grškim časom. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: Cefalu-Agrigento-Catania/Taormina
Po zajtrku kratek ogled starega mesta. V njem se prepletajo grška, normanska in arabska zgodovina. Katedrala, končana l. 1240, ima lepe mozaike s sliko blagoslovljenega Jezusa. Sledita vožnja v Agrigento in ogled dobro ohranjenih antičnih stavb v Dolini templjev. Tempelj Concordia je eden najboljše ohranjenih grških templjev. Videli boste Zeusov tempelj, katerega posebnost je 7,75 m visoko nosilno ogrodje v podobi človeka. Popoldan še postanek pri Villi del Casale v Piazzi Armerini, kjer si boste ogledali velik kompleks rimskih mozaikov. Vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.

3. dan: Taormina-Etna-Taormina
Po zajtrku vzpon na Etno, najvišji še aktivni ognjenik v Evropi, do nadmorske višine 1.900 m. Za doplačilo in če vreme dopušča, je možen dodaten vzpon z jeepi. Sledi ogled Taormine, prijetnega in najbolj znanega turističnega mesta na Siciliji. Mesto ima zelo pestro zgodovino, saj je bilo večkrat popolnoma uničeno in spet obnovljeno. Pod vodstvom Arabcev je mesto cvetelo, nato pa utonilo v pozabo. Mesto je obnovilo staro slavo z razvojem turizma. Sprehod skozi mesto, ogled grško-rimskega gledališča, odeona, mestnih vrat, palače Corvaja, katedrale, zanimivega mestnega parka. Prevoz v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Taormina-Siracuza-Catania-Slovenija  
Po zajtrku vožnja do Siracuze. Mesto so ustanovili Grki. Ogled Aretuzinega vodnjaka, ki upodablja pripovedko o grški nimfi, in katedrale, ki je bila grajena na ostankih templja in tak je tudi njen tloris. Obujanje spominov na Arhimeda, ki je bil v mestu rojen in je tam ustvarjal. Zgodaj popoldne prevoz do Catanie. Če bo čas, še ogled ribje tržnice, Slonjega vodnjaka in katedrale. Popoldan polet letala proti Rimu in Trstu. Sledi avtobusni prevoz v Slovenijo s prihodom okoli polnoči.

Cena potovanja na osebo je: 690 EUR

Cena vključuje: avtobusni prevoz do letališča Ronke in nazaj, letalski prevoz v ekonomskem razredu na liniji Trst-Rim-Palermo/Catania-Rim-Trst, letališke pristojbine, prevoze, oglede po programu, 3 x polpenzion v hotelih s 3*, namestitev v dvoposteljnih sobah, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena in program bosta določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.