Čez Apenine do Lucce, ogled in potem naprej na Elbo. 4 dni, 428 EUR.

Elba, Toskana in Cinque Terre


Trije biseri, v štirih dneh

Čas potovanja: 4 dni/3 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus, trajekt, turistična ladja, vlak

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Lucca-Pisa-Livorno
Zgodaj zjutraj odhod z zbirnega mesta, vožnja proti Italiji in nadaljevanje s krajšimi postanki po avtocesti mimo Benetk, Padove in Bologne, čez Apenine do Lucce. V stolnici, posvečeni sv. Martinu, boste lahko videli  Tintorettovo sliko Zadnja večerja nato pa boste še obiskali  trg in cerkev sv. Mihaela. V mestu Pisa se boste posvetili ogledu Trga čudežev. Na istem travniku boste občudovali krstilnico, katedralo, poševni stolp in Campo santo (pokopališče). Na stolp spuščajo le manjše skupine. Naprej se boste peljali proti Livornu. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: Livorno-Otok Elba-Livorno
Zajtrk. Avtobus vas bo odpeljal do pristanišča v Piombino. S trajektom boste po eni uri plovbe že na Elbi v njenem v glavnem mestu Portoferraio. Z avtobusom boste prekrižarili razgibani otok. Na francoskega cesarja, ki je v svojem kratkem bivanju skušal kar najbolj urediti razmere na otoku, se boste spomnili v vili San Martino. Tretji kraj, kjer se boste ustavili, je Porto Azzurro. Tam boste najdlje. Prava nahajališča železa so v zgodovini že izčrpali, lahko pa boste z vlakcem obiskali »rudnik« mineralov ali ostali samo pri predstavitvi brušenja in seveda izbirali med ponujenimi minerali, kamni ali nakitom. Popoldan boste »Napoleonov otok« zapustili, šli na trajekt in se vrnili v svoj hotel. Večerja in nočitev.

3. dan: Livorno-Volterra-San Gimignano-Siena-Poggibonsi
Zajtrk. Po zajtrku se boste odpravili v osrčje Toskane. Začeli boste z ogledom Volterre. Na Etruščane vas bosta spomnila etruščanski obok in odlična zbirka v muzeju. Rimljani so pustili teater in ostanke fresk, srednji vek katedralo s krstilnico in grad. Morda opazite tudi prašička na mestnem stolpu. Mnogo več stolpov boste videli v San Gimignanu.  Na sprehodu boste uživali med trgovinami, palačami in cerkvami. Del med njimi ima odlične poslikave, ki jih je škoda zamuditi. Tretje in največje mesto, ki ga boste obiskali v tem dnevu, je Siena. S svojo katedralo, krstilnico predvsem pa trgom (Campo) in palačami ob njem je med najlepšimi mesti v Italiji. Lahko boste odkrivali notranjost mestne hiše in razgled s stolpa ali pa pili vodo pri Gajinem vodnjaku ali italijansko kavo v lokalih ob trgu. Na poti do hotela boste komaj uredili vse vtise. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

4. dan: Poggibonsi-Cinque Terre-Slovenija
Zgodnji zajtrk. Vožnja z avtobusom na Ligursko obalo in vkrcanje na ladjo v La Spezii. Pluli boste do znamenitih vasic Cinque Terre. Vsaka je nekaj posebnega, ujete so med morje in strmo obalo. Ponekod ni cestne povezave. Po obisku prve vasi – Riomaggiore boste šli peš po »potki zaljubljencev« do Manarole. Večini se zdi najlepša, zato boste imeli čas, da jo raziščete, pišete domačim ali slikate najlepše podrobnosti. Naprej boste potovali z ladjico do vasice Monterosso. Od tam se boste v La Spezio vrnili z vlakom in nato nadaljevali pot do doma z avtobusom. Predviden prihod okoli polnoči.

Cena potovanja na osebo je: 428 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, takse za avtobus v Lucci, Pisi, San Gimignanu in Sieni, 3 x polpenzion (večerja, nočitev in zajtrk – namestitev v dvoposteljnih sobah, tuš, WC) v hotelu 3*, stroške trajekta, ladje in vlaka, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, kraja odhoda, potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.