Odkrivajte z nami čarobnost toskanskih gričev in petih slikovitih ribiških vasic "Cinque Terre"...
3 dni, 318 EUR (polpenzion).

Toskana in Cinque Terre – Dva bisera


Lepote Italije

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do novembra 2024

Prevoz: avtobus, ladja, vlak

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Siena-San Gimignano-Volterra
Zgodaj zjutraj odhod avtobusa z zbirnega mesta, vožnja proti Italiji in nadaljevanje s krajšimi postanki po avtocesti mimo Benetk, Padove in Bologne, čez Apenine vse do Siene, plačilo avtobusne dovolilnice in ogled mestnih znamenitosti: trg Campo z Gajinim vodnjakom, mestno hišo, stolpom Mangia …, bližnja palača Piccolomini, stolnica in krstilnica … Popoldan boste nadaljevali pot do San Gimignana, »srednjeveškega Manhattna«, slikovitega mesteca s 13 stolpi starih plemiških hiš, cerkvami in palačami, zaščitenimi z mogočnim mestnim obzidjem. Sprehod po ozkih mestnih ulicah, polnih najrazličnejših trgovinic, ki ponujajo domače, toskanske specialitete. Vožnja naprej do Volterre ne bo dolga. Mesto je bilo med najpomembnejšimi etruščanskimi centri in muzej ima temu primerno zbirko. Po hotelski večerji se boste sprehodili do trga Priorjev. Prenočevanje.

2. dan: Volterra-Cinque Terre-Ligurska obala
Zgodnji zajtrk. Odpeljali se boste do pristanišča v La Spezii. Z ladjo boste nadaljevali pot med vasice v nacionalnem parku Cinque Terre. Prvič boste pristali v Riomaggiore in kar peš nadaljevali po »potki ljubezni« do vasice Manarola. Večini je najbolj všeč med vsemi in vzeli si boste čas za kosilo, razglednice in spominke, lokalne specialitete in fotografiranje. Naslednji vasici Corniglia ter Verazza boste spotoma videli z ladjice, ponovno pa stopili na kopno v vasici Monterosso, kjer bo nekaj prostega časa za kakšen nakup znanega vina ali osvežitev v morju pred odhodom vlaka v La Spezio. Sledi še vožnja do hotela ob Ligurski obali, namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: Ligurska obala-Mantova-Verona-Slovenija
Zajtrk. Avtobusna vožnja do Mantove, ki je nekoč sodila med najbogatejša italijanska mesta. Sprehodili se boste skozi staro mestno jedro obdano z jezeri. Pogledali boste baziliko, trga Erbe in Sordello, vojvodsko palačo. Nadaljevali boste pot do Verone. Med kratkim ogledom mesta boste videli: areno, Julijino hišo, Zelenjavni in Gosposki trg. Pozno popoldan se boste iz Verone odpeljali proti domu. Prihod v Slovenijo bo pozno ponoči.

Cena potovanja na osebo je: 318 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, takse za avtobus v San Gimignanu in Sieni, 2 x polpenzion (večerja, nočitev in zajtrk – namestitev v dvoposteljnih sobah, tuš, WC) v hotelu 3*, stroške ladje in vlaka, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba, vstopnine.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, kraja odhoda,  števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov,  potovanja s turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Italija

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR
  Zibelka renesanse

  Firence, mesto veličastnih umetnosti in zibelka renesanse, cena 196 EUR

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane....
2 dni, 205 EUR.
  Bella Italia

  Firence se ponašajo z bogato zapuščino preteklih rodov. Začutite utrip v kulturni in trgovski prestolnici Toskane….
  2 dni, 205 EUR.

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,...2 dni, 182 EUR.
  Dežela med delto reke Pad

  Prvi ogled boste imeli v Ferrari. Sprehodili se boste po slikovitem mestu in pogledali osrednji grad Estense, katedralo, mestno hišo,…2 dni, 182 EUR.