Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).

Bratislava in zahod Madžarske


Na obrobjihPanonske nižine

Čas potovanja: 3 dni

Odhodi:  od marca do decembra 2022

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Eisenstadt-Nežidersko jezero-Bratislava
V zgodnjih jutranjih urah zbor na mestu, ki ga določi zaključena skupina in odhod v smeri Slovaške. Vožnja mimo Šentilja čez Avstrijo, do mesta Eisenstadt. Največja znamenitost mesta je dvorec Esterhazy, izvorno gotski dvorec, ki ga je madžarski knez Esterhazy velikopotezno prenovil in dogradil ter ga spremenil v središče dvornega življenja. Sprehodili se boste po mestnem jedru in videli zunanjost baročnega dvorca. Možnost ogleda notranjosti, kjer se nahaja Haydnova dvorana s čudovitimi stropnimi freskami. Nadaljevanje vožnje do Nežiderskega jezera, ki predstavlja enega največjih rezervatov tega dela Evrope. Obisk srednjeveškega zgodovinskega mesteca Rust, znanega po odličnem vinu in štorkljah. Nadaljevanje vožnje do Bratislave, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje. Možnost večernega sprehoda po mestu.

2. dan: Bratislava (ogled mesta in ostankov gradu Devin)
Po zajtrku vožnja do gradu Devin, ki je stoletja veljal za nepremagljivo utrdbo na sotočju Morave in Donave. Sledi celodnevni ogled prestolnice Slovaške: čudovit razgled z gradu, glavni trg z ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Obisk Slavina, monumentalnega spomenika padlih v 2. svetovni vojni. Nadaljevanje ogleda mesta z Michalovim stolpom, s prehodom po Michalski in Venturski ulici. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj blestel na enem izmed svojih prvih koncertov, videli bomo tudi sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna in univerzitetna knjižnica ter palača rodbine Keglevič, pri katerih je bil pogosto v gosteh sam Beethoven. Ogled bomo končali pred zgradbo redute, kjer je nekdaj stal kronski grič. Prost preostanek popoldneva za samostojne oglede in nakupe do večerje. Možnost zabave v enem izmed mnogih klubov v slovaški prestolnici in prenočevanje.

3. dan: Bratislava-Sopron-Monošter-Slovenija
Zajtrk v hotelu. Nadaljevanje poti čez Madžarsko in naprej proti Sopronu. Ogled starega mestnega jedra, ki je prava zakladnica baročnih palač, hiš in ulic. Po ogledu mesta nadaljevanje vožnje v Porabje do Monoštra. Krajši postanek za sprehod po mestu in možnost spoznavanja življenja porabskih slovencev. Ogled ostankov nekdanjega cistercijanskega samostana in mestne hiše. Naše druženje zaključimo v tipični madžarski čardi ob zvokih žive glasbe in tamburašev. Povratek domov je odvisen od razpoloženja in predviden za pozne večerne ure.

Cena potovanja na osebo je: 195 EUR

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, 2 x polpenzion v hotelu turistične kategorije 3* v dvoposteljnih sobah v Bratislavi, zaključna pojedina v čardi z vključeno osnovno pijačo, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila: enoposteljna soba in vstopnine

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupineza skupine / Madžarska Slovaška

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,...3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).
  Budimpešta in jezero doživetij

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,…3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.
  Bisera lepe modre Donave

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.

  Budimpešta, čudovito mesto ob reki Donavi, je najlepša v predprazničnih dneh. Mogočne palače, ribja trdnjava, parlament in številni mostovi,...2 dni, 108 EUR.
  Tisočletno mesto ob Donavi

  Budimpešta, čudovito mesto ob reki Donavi, je najlepša v predprazničnih dneh. Mogočne palače, ribja trdnjava, parlament in številni mostovi,…2 dni, 108 EUR.