Madžarska je dežela z bogato tradicijo, pekočo hrano in cigansko glasbo, na katero naši »vzhodni sosedje«, ki so tudi odlični plesalci,...3 dni, 186 EUR (vse všteto).

Madžarska kraljeva mesta


Impresiva zgodovina Madžarske

Čas potovanja: 3 dni/2 noči

Odhodi: od marca do decembra 2022

Prevoz: avtobus, ladjica

Program potovanja:

1. dan: Slovenija-Monošter-Szombately-Sopron
Zjutraj odhod modernega turističnega avtobusa in vožnja do mejnega prehoda Hodoš. Po prestopu nadaljevanje vožnje v Porabje do Monoštra. Postanek za krajši sprehod po mestu in priložnost za spoznavanje življenja porabskih Slovencev. Ogled ostankov nekdanjega cisterijanskega samostana, mestne hiše … Okusna malica v slovenskem hotelu Lipa. Nadaljevanje poti proti Sopronu. Ogled starega mestnega jedra v Sopronu, ki je prava zakladnica baročnih palač, hiš in ulic. Namestitev v hotelu in večerja v tipični madžarski restavraciji. Nočitev v hotelu.

2. dan: Gyor-Estergom-Višegrad-Budimpešta
Zajtrk. Po zajtrku krajša vožnja do Gyora. Skozi zgodovino so ga imenovali »vrata zahoda«. Ogled mesta in mestne katedrale. Nadaljevanje poti proti Estergomu. Okoli poldneva prihod v staro kraljevsko mesto Estergom. Ogled največje katedrale na Madžarskem in ostankov stare kraljeve palače. Po ogledu vožnja do Visegrada in Szentendre, krajši ogled, prestop na ladjico in plovba po Donavi. Na ladji manjši prigrizek in kupica vina. Po pristanku v Budimpešti v večernih urah prestop na avtobus in transfer do hotela. Namestitev, osvežitev in odhod v tipično budimpeštansko madžarsko čardo ter večerja s cigansko glasbo. Po večerji še možnost nočnega ogleda Budimpešte. Nočitev v hotelu.

3. dan: Budimpešta-Tihany-Slovenija
Po zajtrku ogled Budimpešte: Citadela, Nepstadion, Trg herojev, cerkev sv. Štefana, parlament, Ribiška trdnjava, Matjaževa cerkev, kraljeva palača … Ogled do 13.00 in nato vožnja iz Budimpešte proti Balatonu. Na severni obali Blatnega jezera ogled naravnega parka Tihany z istoimensko vasico in grobnico kralja Andreja I. iz 11. stoletja. Pozno popoldansko kosilo in prosto za drobne nakupe. Pozno popoldne panoramska vožnja po severni obali jezera mimo vinorodnega področja Badaczsony proti slovenski meji. Prestop in nadaljevanje poti z krajšim postankom za oddih proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 186 EUR

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, stroške vstopnin po programu, stroške ogledov po programu, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu (najmanj 3*), vožnjo z ladjico po Donavi s prigrizkom in kozarcem vina, večerjo prvi dan v restavraciji, večerjo drugi dan v čardi v Budimpešti z glasbenim programom, malico prvi dan v Monoštru, kosilo na Tihany-u, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačila: enoposteljna soba

Ostalih doplačil ni, vse storitve so že vključene v ceno

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

Cene pri potovanjih z letali so preračunane na najmanj 30 potnikov, potovanja s 50 sedežnimi turističnimi avtobusi pa na 45 potnikov.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Madžarska

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).
  Na obrobjihPanonske nižine

  Bratislava je ena najbolj hitrorazvijajočih prestolnic Evrope, prava lepotica ob Donavi s pregovorno odličnim nočnim življenjem. 3 dni, 195 EUR (večerja).

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,...3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).
  Budimpešta in jezero doživetij

  Slikovita Budimpešta s svojim arhitekturnim obličjem ter raznovrstnim in pestrim življenjem privlači turiste iz vsega sveta,…3 dni, 178 EUR (večerja v Čardi).

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.
  Bisera lepe modre Donave

  Budimpeštanski bregovi Donave in mesto umetnikov Szentendre 2 dni, 130 EUR.